用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)
樓主: SARAHMM
go

Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007) [複製鏈接]

Re: Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)

Re: Kentville Chatroom for K.3 (2006-2007)

my son's class take photo on Thu.........   

tsztsz 寫道:
囡囡話今日映畢業相,仲話要帶四方帽。   

係呀!!可以換季喇............最遲5月1日要換晒季tim

寶貝豬豬媽咪 寫道:
各位媽咪,

大家知唔知係咪可以換季喇? 我把神經刀琴晚bedtime 先同我講話要著夏季校服!

thanks!

我亞囝班都係30/4 (Mon)去參觀, 佢淨係話要穿P.E.校服, 無特別話要帶咩喎.............

tsztsz 寫道:
我囡囡話30/4(一)去參觀,我想問果日要帶咩?

Karinachu

thank you............

亞囝記得如下:

齊唱吧齊唱
我們今天說再見
唱首歌兒送給你
感謝老師的教導
同讀書, 共遊戲
快樂永記心中
XXX, XXX
祝你永遠進步

cslam 寫道:
亞仔話有首畢業歌,每日都要唱,但係佢唔記得,請問有無人知歌詞係點架?唔該先!

係呀!!真係心情好複雜................不經不覺3年幼稚園生活就完, 又要展開另一階段!!

Mrs.Fong 寫道:
我看著歌詞就已經流淚了.... 時間真係過得好快, 話咁快囝囝就幼稚園畢業, 雖然上學的唔係我, 但我都好唔捨得. 總之心情真係好複雜.

putongha class will be held from K2..........

Kangaroo 寫道:
Hello
My son has been accepted for 2007 Kentville K1. Can anyone tell me will there be any Putongha class in K1?

Thanks a lot.

亞囝上星期講過一題mental如下 : 坐船去長州需時一小時, 咁來回需時幾耐??

寶貝豬豬媽咪 寫道:
各位媽咪,

我把神經刀都係近排d mental 突然間退步左, 當我問番佢d 問題係問乜野, 佢又諗左好耐都諗唔返出來!

各位可否幫下忙, 問下小朋友們d 問題係點樣?先生係點樣讀出來問佢地? 同埋係黑板到d 問題又係點樣?

因為今次我真係想同佢溫習都溫唔到呀!我唔怕佢心散而做錯, 我最怕係佢根本唔明, 大家知數學呢科, 一唔明就會"kick"左係到, 之後就跟唔上架喇!

得明就請報料!   

一個盒可放5巴較剪, 咁10個盒可放幾多巴較剪??.....50巴較剪

10條鯊魚, 6條海草, 4條金魚, 合有幾條魚??......14條魚

1個焗爐師傅可焗2個飽, 現有10個焗爐師傅, 可焗幾多個飽??......20個飽

仲有借位減數, 加減混合數 & etc.

寶貝豬豬媽咪 寫道:
我睇完都 "o" 哂咀...........   

仲有無多d sample 呀?

thanks x 100!

呢條亞囝班很多人都可答對...........   

GloriaBB 寫道:
今日Mental題目:
老師帶20個男仔和20個女仔去睇彩虹,共有幾多人去睇彩虹?
答案是41人(連老師)
全班只有2個小朋友答對。

今日有題mental如下:

1997年出的小朋友去Disney免費入場, 咁免費入場的小朋友係幾歲??

亞囝昨天已帶左返學校la.........

GloriaBB 寫道:
亞女話呢兩日要帶D有關中國傳統嘅物品或圖片返學作教學用途喎。

me too..............KV is a very good school!!

Summer 寫道:
6月尾了.  好唔捨得Kentville呀!       

i think so....... :cry:

lemon 寫道:
如果家長可以看到仔女畢業表演就更加好了...
‹ 上一主題|下一主題