用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 言行社 英文
go

言行社 英文 [複製鏈接]

其實呢間好似"superkid"既模式, 有好多人waitlist, 而學校就好巴閉咁!

如果想係學校攞高分, 讀咁深既課程係無幫助, 而且默生字,小朋友只係short term memory, 好快又唔記得, 又要用時間溫dictation, 又要時間上堂, 仲要用時間做其功課及溫習. 我怕小朋友顧此失彼, 攪到自己學校成績變差.

原帖由 SARIDON 於 10-6-24 00:56 發表
去年3月左右,有朋友介紹,我打電話足足打咗1個月左右,都無人聽 ,有電話錄音但anytime都full晒,後來唯有自己親自上到去,發覺有人得閒但唔會聽電話,做咗booking5月去做assessment,好順利pass咗,但無得選擇星期幾同時間, ...

我話模式差不多, 主要都係辦學方面: 選學生好嚴緊, 要pass test, 又唔比轉時間, 又唔接聽電話, 而課程大家都係深過學校教, 每wk 有dictation, 要pass exam才能升班.

原帖由 77777 於 10-6-28 17:14 發表
哦, 原來言行社同superkids係差唔多, 見過言行社d notes, 問心覺得用來溫返d grammar係幾好, 因您一定搵倒key words, 易溫, 不過如果個小朋友係唔明而無老師講解係唔得law, 幾好的exercise都係假.... ...

咁你囡囡補完後, 學校成績有無進步, 大約幾多分?  因為每次2小時, 如果只係單做exercises, 真係好exhausted.

同埋師資點樣 ?  

原帖由 Rattie 於 10-6-28 18:02 發表
頭一年最難捱,d功課我要幫佢。弟二年就好咗好多,有部分嘅字可以唔洗靠字典。有d小朋友返完個暑假就頂唔順。要語文好要多閱讀,但我囡唔係幾肯睇書,唯有搵d英文班去擴大佢嘅知識範圍。唯一得著係英文測考唔洗同佢溫書。 ...

唔該晒.

可唔可以walk-in上去報名呢, 因朋友話打極電話都唔通.

原帖由 Rattie 於 10-6-29 15:48 發表
亞囡英文總平均分通常都係坐B望A,佢學校基本上唔攞C都應該屬band 1學生。我唔夠勤力,懶做research,以人哋對腳做benchmark,邊度多人排隊我就去邊度。我鐘意言行夠全面,連writing + listening都包埋。仲有少少oral,要寫scrip ...

‹ 上一主題|下一主題