用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃小學 P.2-P.6插班
go

P.2-P.6插班 [複製鏈接]

派位真係咁差?  學校全級是否有70名學生呢 ?  我估band 1生應該大約有一半, 即單男生大約30人, 但已有12個入男拔, 2個入喇書, 都好唔錯喇.

反而奇怪點解女生自行冇人入到maryknoll ? 唔通冇人揀 ?

原帖由 爸爸D 於 11-7-17 11:19 發表
你唔使躭心一定有位,好多同學家長睇完今年派位都想轉校.老師今年都有一個退休,九個走.幾乎一半人.

咁真係對一些成績唔錯的學生不公 !  

原帖由 爸爸D 於 11-7-17 13:55 發表
全級走剩59人,而家係講近收完果10幾個後,幾乎全部收哂Band3.唔講得笑,而最差係學校本身啲態度.

應該係d師兄考ps1考得唔太好, 變成band 1位小左, 不過最差都起碼1/3係band 1生.  如果學生話自己係band 1 生而派到band 3. 咁會唔會學校比錯wrong information, 高估學校band 1 生的數目.

不過就自行band 1生的數目, 真係唔太少喎!

原帖由 BigBoyMaMa 於 11-7-18 12:24 發表
我覺得可能係早一兩年D男仔,因知道大部份都會入DBS,所以冇咁看重TSA(因唔關佢地事)。 但依家個個都想入頭個批,家長同小朋友都會好努力。 下年情況可能好些,多d小朋友入到B1吧! ...
‹ 上一主題|下一主題