用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 2)
go

TKO Deborah (Part 2) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: TKO Deborah (Part 2)

>hinhinmom,
原來開左part 2喇~  

dear all,
昨晚真係玩得好開心呀, anson都問我幾時再有party呀~    

>pinkpink888
昨晚睇eunice表現, 又唔似唔會主動同小朋友玩喎, 見佢玩得幾開心喎, 成班小朋友無話邊個較文靜呀~   如果eunice肯同大家玩, 不如我地再攪party啦~   

醒目開學勳章

>>dear all,

Halloween party! 我第一個報名呀~   

>fifi
我剛剛已叫我老公去惠康買奶粉喇, 如果有, 我會買5罐, 咁就有20個印花比stephanie換狗仔喇~     

>pinkpink888,
我都好鐘意你既美味蛋糕呀, 我無quota都食左2件呀~        

>hinhinmom,
好彩頭先你無跟我地lunch咋, 我同fifi食到3點呀~   

醒目開學勳章

>dear all,
今日3號風球, 唔洗返學, anson不知幾開心呀, 仲話聽日8號風球tim呀~  

>fifi
兩個日子, 我會選擇22號呀, 因為我老公"short week"呀~    如果唔得都無問題, 最多好似果日咁, 佢遲小小先到囉~   

我已有20個印花喇, 加埋你果10個, 你可以唔洗專登去買野既, 我聽日比埋你啦~ :wink:  :wink:

今日3號風球, 咁你係咪多一日假期架? e~ 咁小學洗唔洗返學架?  

>halaha,
果日wingwing都無咳, 你唔洗咁擔心啦, 我見佢都玩得好開心喎, 係咪值得一黎呢?  

>hinhinmom,
果日唔記得同你唱"生日歌"tim呀~ 出年唱返, 補返數呀~  

醒目開學勳章

>jaisy & pinkpink888,
你地真識貨呀~   如果比我老公知道, 開心死佢呀!   

我記得"貴族"呢間shop, 之前好似有人post過, 有thomas & friends架~

>fifi,
聽你地話食barbie cake, 我又幻想緊喇, 如果有人由條頸果度咬落去先, 好似好"核突"喎, 似唔似"吸血彊屍"咁呀~     

醒目開學勳章

>hinhinmom,
我地都係突然話去食撻架! anson唔肯走, 係都話去stephanie屋企, 咁我咪話食撻引佢走囉~   

我記得畫班喇, anson好鐘意係度學畫畫, 所以, 我都決定比佢係度學, 不過, 就兩星期學一次, 同你一樣囉~   

乜你律師樓無乜野做咩? 乜唔係剛剛接左"單"大project咩?   

>halaha,
學校畫班, 唔知學成點呀? 學左一堂, anson話好開心, 不過, 佢話最鐘意都係"智趣樂"喎, 而學校既畫, 我唔知畫成點, 因為無派返黎喎~    

>fifi,
今日我要6:30pm先返到黎, 麻煩你啦~    另外, 你可唔可以順便同我向"智趣樂"講聲, 我會改2星期學一次, 跟hinhin一齊呀, 我遲d會落去比$$$既~

>jaisy,
Vanna仲喊呀? 睇佢又唔似喎, 果日party, 佢都好主動, 唔怕"生保"喎~   

>小美人
學校既老師好多都好nice既, 可能"個別"老師先咁冷淡既~

醒目開學勳章

>fifi,
你又心思思想上畫班呀? 會唔會太密呀? 一星期三,四,五都已上堂喇喎, stephanie會唔會好辛苦架? 你問下佢先啦~   

你唔講friday係便服日, 我都唔記得呀?   

>hinhinmom,
你都好似講到"例會"咁喎~   
唔講住, 有野做, 同埋有大sir黎左呀~

醒目開學勳章

>jaisy,
第時大小小, 可以比vanna過去"海悅"學囉, "智趣樂"我覺得幾好喎, 以前anson唔係好鐘意畫畫架, 而家成日問我係唔係去"智趣樂"喎,    同埋, 好明顯進步好多呀~  

你好犀利呀, 你煲比vanna飲果d石黃皮湯, 我都唔識係咩呀? 仲有, "小兒頑呱清" 我都未聽過呀~  

>halaha,
你轉登過黎學畫畫, 會唔會麻煩左小小呀, 因為要畫1個鐘頭, 返屋企又唔係, 咁咪要你媽咪行街街, 行1個鐘囉, 其實, 新都城果邊有無試過呀? 我見都有幾多喎, 不過, 當然wingwing過黎, anson都好鐘意架~     

你上次咪話要營光棒既, 而家無喇, 因為比anson玩左, 佢"扭"左好耐喇, 咁咪比左佢囉~   

>homingm,
希望你仔仔派到間你心水小學啦~   

醒目開學勳章

fifi,

"x仁生- 猴棗散", vip咭有幾多折呀? 我睇下入唔入d貨麻~   

我同我個friend(heiheima)係河馬仔買野, 2個加埋買左6千幾蚊呀, 好得人驚呀~    

醒目開學勳章

上星期, 乜eunice有畫返黎咩? 點解anson無架? 會唔會等乾呢? 或者未畫完呢? 不過, 我聽anson講, 佢畫"可樂"喎~   

醒目開學勳章

>jaisy,
智趣樂係近翠茵個間呀, 我昨日先比左2堂$$$咋, 我而家考慮緊報唔報埋"跆拳道", 如果報埋, anson咪一星期2, 3, 4 都要上堂, 唔知會唔會辛苦呢?

>hinhinmom,
我同你地都好有緣呀, 又會咁o岩既~    其實呢兩日好倦, 所以我轉登搭多2兩站, 由太子搭到油麻地, 再坐番轉頭, 貪有位坐麻, 咁先同你"撞"正咋~   

我老公唔知我買左呢批衫架? 好似旅行咁, 先"look"咭, 唔係咩呀?    我唔係買好多咋, 正價既2千幾蚊呀! 一件羽絨都成800舊水啦~    睇戲果日, 我同fifi行, 買d3~4折既, 我都買左成600舊水呀, 呢排真係要慳d呀~   

>fifi,
我估都幾難喇, 如果仲有quota, 我會同個friend講下既~

>homingm,
兩個小朋友, 真係幾重皮架, 比我都會選擇"資助"學校, 果d私校/直資學校, 加學費果時, 到時都唔知讀唔讀落去呀, 好似聽hinhinmom講, 民生加得好犀利呀~

我點解會考慮直資呢, 係因為我老公係公務員, 政府有資助, 好似佢比7成, 我比3成, 咁我先考慮咋~     其實我都驚驚地, 萬一政府cut 津貼, 我都唔知點算好呀~   

醒目開學勳章

>Dear all,
今日anson無返學呀, 其實昨日班主任打過比我, 佢話anson有37.7度, 問我有咩安排, 想留係學校還是返屋企休息, 咁我咪叫保姆帶anson走囉,  順便睇埋醫生, 費事d菌傳來傳去啦, 我再問返保姆, 原來班上都有幾個小朋友唔舒服, 應該傳染返黎既, 所以呢排大家都小心d呀~

>halaha
wingwing幾時過黎報畫班呀? 係咪好似我咁, 2星期一次呀? honey果度, fifi問左喇, 原來小朋友飲無度數, 有咳先飲5度咋, 大人鼻敏感都係10~15度, 唔好飲太高度數呀~

>homingm,
做公務員既好處咪呢d囉, 假期多囉, 如果好景時, 緊係出面好啦, 起碼有雙糧花紅喎~

>hinhinmom,
我都會睇直資同津貼學校既, 一條龍梗係好啦, 唔洗煩喎, 但如果加學費加到好似失控咁, 都好難頂喎~
我地邊搵到$$$呀? 我老公搵到$$$, 好驚架喎, 分分鐘有人請飲"咖啡"架~    仲有呀, 我唔係公務員黎架, 雖然係housing job, 係housing比$$$我公司, 再出糧比我架, 同埋, 我打算做完呢個contract, 我就"光榮"退休呀~   

>fifi
唔該哂你幫我買honey呀~   

>jaisy,
咩事呀? 不如pm話我知啦~   
我忍唔到, 到party喎, 你咁樣, 好殘忍喎~     vanna喊果度, 你有無問下佢咩事喊呀? 係喊幾句, 還是喊到放學呀? 你有無問下班主任了解情況呀?

醒目開學勳章

>jaisy,
收到你pm喇, 多謝你信任我, 話比我知呀!    比我都會有小小唔開心, 不過, 唔緊要啦, 呢d係家長既質素問題, 由得佢講, 當聽唔到囉~    我覺得最緊要講出黎, 同大家分享下, 自己又舒服d麻~   

>halaha,
如果小朋友飲慣高濃度既, 怕唔怕腸胃適應左, 咁咪愈飲愈高囉, 就等如食慣"重藥", d細菌又唔怕喇, 咁咪又要加重藥份囉, 會唔會咁架, 不過, 我唔知道係咪咁啦, 只係我自己咁唸咋~   

>hinhinmom,
dr. wong應該開半日, 我都唸緊帶唔帶anson去睇, 見佢又無乜咳, 無鼻水, 只有小小慶, 原本都唔理佢, 點知今日返學校拎功課, 撞到owen, oscar, kitty佢地, 傾左小朋友病既問題, 原來owen病左2日, kitty病左一星期, 仲留院, 話係"肺炎", 幾咁得人驚呀, 佢地都話班上有好多小朋友唔舒服, 我知道有d流哂鼻水, 又係咁咳都返學喎, 我都想反映下呀~

我基本做到07年尾, 但一定唔得囉, 我估計08年既4,5月掛, 你想黎做? 唔係掛~    

>fifi,
雖然學校無咩可以做到, 但係可唔可以"呼籲"下d家長呢?

唔係化~ weekend打風落雨    仲唸緊上山頂sweet sweet架, 唔好啦!   

>dear all,
我聽日(1/10)結婚9週年喇, 有無人耐過我呢?   

醒目開學勳章

>jaisy & fifi
睇你兩個唔出喎, 我仲以為我最耐tim~   

>fifi
我地好多地方都相同喎, 我地同年出世, 同年結婚, 又同年生仔/女喎~   

你join唔join招募電視台演出呀? 咁細個可以做主持? 又幾好玩喎~

thank you呀!    "物"----hh(速成), 真奇喎, 你唔知又打得出既?     還是想打sock(襪--LI)呀?    

>hinhinmom,
anson聽日會搵dr.wong, 因為見佢夜晚有小小燒, 最高38.2, 我驚佢好似kitty咁, 又係無病徾, 微微燒2,3日, 咁就肺炎喇~   

醒目開學勳章

>hinhinmom,
你又心郁郁呀~    我原來聽日上山頂sweet sweet, 而家唔得啦, anson唔舒服呀~   

係囉, 我仲以為我自己咁"細個"就比人"扼"左, 咁快就走去嫁人, 最青春最有本錢就....., 但真估唔到, 而家"其求"兩個人走出黎, 都耐過我喎~    9年喇, 我經常同老公講, 我既青春比哂佢, 亦係我呢生人, 最大既睹注呀~   

>fifi,
你地去tea, 無我份~   今晚既dinner, 我都係食杯麵咋~    鬼咩! anson唔舒服, 如果唔係, 我都會搵節目既~    

hinhinmom, 講個fifi既秘密你聽, 今日fifi湊stephanie放學既, 原本係我去湊, 點知我地溝通出現問題, 大家都係學校出現, 佢又唔知我去湊, 又以為係我保姆去, 而佢又拎住好多袋野, 佢竟然係"將軍澳站"搭的士去"學校"喎~         fifi唔好嬲呀!      

醒目開學勳章

fifi & hinhinmom,

你再更新d disney公仔比我啦, 你有多咩呀?

你地check pm喎~   

醒目開學勳章

>hinhinmom,

你"炳"我??    唔係掛! 我比$$$$架喎!     :tongue: 司機仲敢白眼? 我地搭左40蚊架, 因為我地再搭去坑口呀~   

醒目開學勳章

pinkpink888 & hinhinmom,

洗唔洗問同事呀? 我都識啦, 係咪呢個"乜"字呀? PN (速成)~

咩呀? 唔抵得我同fifi呀?  :tongue:  :tongue:  

醒目開學勳章

fifi,

我都係寫出你既"捨己為人"既精神咋喎~        你簡直係"熱情如火"啦, 即話你"惹火"呀~    

我要陪anson訓喇, 返轉頭睇你地訓未啦~     

醒目開學勳章

>fifi,
"咪"我? 我好驚呀~     

>hinhinmom,
hinin又未訓咩? anson訓晏覺, 訓到7點半先起身, d藥又要11:30先食, 咪比佢夜d訓囉, 而我地又可盡情咁傾計囉~

講樣野比你聽, 小心fifi同stephanie既絕招呀~  

醒目開學勳章

幾時呀? 係咪下星期日呀? 我1大1細啦(暫時)~    早場平d麻!   

上次中秋party, 邊個有帶相機架? 有無相睇呢? 可唔可以e過黎呀?   
‹ 上一主題|下一主題