用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學(全日) 有沒有北角蘇浙小學的家長??
樓主: wongnysw
go

有沒有北角蘇浙小學的家長?? [複製鏈接]

我有2個鄰居和1個朋友的仔女讀蘇浙,家長話同學校係無乜溝通,教學方式都唔清唔楚,功課壓力不算大,而考測的壓力較大。
學術成績一向都係蘇浙強項,所以有人話程度深過名校都唔出奇,但我最深刻的是蘇浙學生比其他小朋友成熟得多,尤其上左3,4年級果d。

十月媽咪你好,我想問下,K3老師是不是每個小朋友都係比4或5分在成績表上,唔會有1,2,3分,係唔係有d小朋友拿全部5分。

原帖由 十月媽咪 於 09-1-14 15:30 發表
我個女只係K3, 已經好成熟, 同蘇小校訓 "整齊嚴肅", 入型入格呀!

我個仔係H班,佢無你個女咁叻,4分有6,7個咁多,其它5分。英文科就係發表意見一個2分,,其它5分。
你囡囡讀邊班?小學會報邊間or讀返蘇浙?

原帖由 十月媽咪 於 09-1-15 16:27 發表
隔離班我唔太清楚, 不過我女嗰班 & 我女, 英文科就有2分呢個情況出現, 而最搞笑既係, 2分係畀響D上課專心程度 & 分組討論嗰陣既表現...而其餘同學術上有關既問題都5分, 我同我佬見到張評估表, 忍唔住去見英文老師,  ...

其實好多人話蘇小程度深,但眼見蘇小d同學仔又唔係咁辛苦,咁究竟大家覺得深唔深呢?
仲有同則魚涌嘉諾撒,北角遁道 比較,邊間學校程度深d?邊間學校大家覺得好d?
謝謝!

恭喜恭喜

學校一向都多蚊,但我個仔暫時無中招。

原帖由 wongnysw 於 09-5-6 21:45 發表
覺唔覺得學校內開始多蚊? 我女女平時唔惹蚊, 昨日放學她雙腳共有7粒蚊賴, 心痛死我......, 我亞仔就更嚴重, 噴了蚊怕水和帶了驅蚊機都仍然被蚊叮。
想知道滅蚊工作是不是由學校負責? 抑或是食環署? 如果向學校投訴,  ...
‹ 上一主題|下一主題