用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 胡上好定胡下好? (net 91)
go

胡上好定胡下好? (net 91) [複製鏈接]

請問如果我想叩門, 究竟胡上好定胡下好?
請幫忙. 謝謝
   1    0    0    0

但係都有人話胡下好d.  胡下都轉全日制呀.
不過, 叩左門先算啦

thank you so much for your information.

原帖由 WAIMAN 於 09-6-4 23:11 發表
胡下係搬去乙明前樂善堂陳祖澤學校之校舍,  其實我唔係太清楚胡下既清況, 因為佢上、下午校是分開運作, 只係用同一校舍, 而胡下佢地無公佈升中派位..咁我就唔知派位好唔好 , 但上年我同識得既mami 就無人選, 胡下上 ...

waiman,

胡上in左幾耐至通知呀?

原帖由 WAIMAN 於 09-6-5 22:06 發表
我上年去咗一呂、沙呂、培基、胡上、蕭漢森5間, 聽d mami 講 一呂、沙呂、培基好似要寫佢係第一志願先有機會,但培基、胡上同蕭漢森就一定有得in, , 另兩間呂明才就要佢地選人in(我囝囝無份in), 最緊要有得in,因為我 ...

thank you again

原帖由 WAIMAN 於 09-6-5 22:15 發表
佢係星期六in ..最快係in 完o個日既下午會收到通知, 遲d就星期一通知

thank you for your information

原帖由 2隻臭豬 於 09-6-5 22:29 發表

講真每間學校都有佢嘅好處or唔好,其實我都有朋友讀呢間上午同下午,兩間讀嘅課本書單都一樣,兩間程度唔係相差好遠(都一樣咁深),但胡下小班教學25人一班 , 老師照顧可能好d , 胡上三十幾人一班, 但第一城校舍環境 ...
‹ 上一主題|下一主題