用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校
樓主: yuki119
go

又一村學校 [複製鏈接]

Re: 又一村學校

各位,
[size=large]早晨呀~

yuki119,
亞女如果早瞓都唔會好辛苦,不過我苦d,因為我太早瞓唔到,但又一定要一早起身      唉...仲十五十六    唔知轉唔轉車好,轉車亞女又要重身識過d朋友仔,唔轉車我又個心唔舒服,好唔低得個司機d語氣,好似唔坐佢公司車就無車咁    [quote]
yuki119 寫道:
boey:
我覺得唔同司機都唔話比家長聽有

係呀!未夠12點就開始上車,個時住黃大仙12:05就返到,我都唔明點解,跟住去接亞女放學時見到佢哋好早上車   

今呢個星期五會去接亞女放學    視像系統我都未試,成日都係個段時間唔得閒 :cry: 無得睇    [quote]
llong10 寫道:
hello!大家好,好耐冇上

K2D(其他班唔知要唔要)今個星期要帶樹葉同一個厠紙筒,你哋帶咗未?

好呀!    去飲茶      [quote]
yuki119 寫道:
boey、llong、emilytitoc:

死火啦,我上

各位同學仔媽咪,
sorry呀!     我遲咗同你哋講,原本星期一就想post上嚟同大家傾吓執咩樹葉,不過係bk遊遊吓就咩都唔記得 ,到尋日先記得講, 下次有咩我第一時間post上嚟同大家講,唔好   我呀 :       我同亞女去屯門市鎮公園餵魚同執咗一塊枯黃既樹葉,枯得嚟好完整

我星期一就比厠紙筒佢,星期二亞女放學再提我先記得要帶樹葉咋     
有時我唔確定d嘢(亞女講d唔講d)我會打去學校問先生 一定唔會有錯,最幣係自己無記性   
emilytitoc 寫道:
boey:
我囝囝係K2A,死啦...佢只係話帶一個厠紙筒咋,
唔知佢有無講漏左呢 唔同班會知同唔同呢?
"A" 也...我個仔成日講野都"luck luck"漏漏架
我星期一已經比左佢帶返學啦,因為我驚自己唔記得!

晴晴病咗 :cry: 聽日應該唔返學~

yuki:
我會睇吓小朋友鐘意d咩先,有畫畫,跳舞,唱歌,彈琴,游泳,珠心算,體操,溜冰....嘩    數數吓都有好多種,問吓囡囡想玩咩?
yuki119 寫道:
各位媽咪:

幫小朋友揀什麼課外活動好,可否比些意見

我之前睇報紙好似係話政府唔再比資助,學校又唔想將d負擔放咗係家長身上,所以就停辦 我個時係面試前睇到報紙知佢停,不過in完之後好like佢學校夠大同d先生nice,所以都比佢讀!
sa_628 寫道:
[quote]
Jocelyn 寫道:
Hermia,

BINGO.

There was a farmer had a dog and
Bingo was his name
B-I-N-G-O
B-I-N-G-O
B-I-N-G-O
AND Bingo was his name

sa_628>
I sort of remember that I received a letter from the school about 2 years ago. The Government has allocated 80 millions to build a primary school, but the school was not happy about government's primary school policy, so they decided not to build the primary school and concentrate on the kindergarten education.

已前有小學, 比只系幼稚園好得多wo.
會唔會經營不善, 蝕本所以唔辦小學呢?
照計有錢賺,點解唔辦小學wo.
     [/quote]

晴晴感冒引到氣管炎,今日好d啦!希望星期五可以去到游水啦!佢上年有打到,今喊咗兩聲,今年死都唔肯打[quote]
yuki119 寫道:
各位媽咪:

多謝你

:  :  : 晴晴有返學呀!你囡囡緊係玩你啦~佢哋星期二bbq,晴晴帶墨魚丸,你哋呢?[quote]
yuki119 寫道:
各位媽咪:
今日學校派

我諗佢既意思係"如果d親又login咗,咁自己咪會入唔到囉!都係一個login name每次容許一個人登入" :wink: [quote]
sa_628 寫道:
[quote]
yuki119 寫道:
各位媽咪:
今日學校派

waiyeemum,
hihi   
唔知點教你擺相,識整唔識講,我係係使用意見到睇跟住學嫁,你都入去睇吓
waiyeemum 寫道:
你哋係咪講緊學校個視像呢?我都有啲感想同大家分享下。我個女今年讀k2,今年學校開始有得俾我哋上網睇我個女上課,真係好開心,但有時都上唔到。不過,人哋都係今年十月先開始有依啲新嘢,係要時間試下嫁啦,佢又唔駛錢嘅,幾好呀。不過我諗個login in 名同密碼唔係有限,因為我同我老公係自己公司同時一齊上去都得,可能我公司部機快d啦,所以我都睇得鬼咁開心。 :  :  :  :

你無人話到俾我知點先可以將我個囡囡幅相擺上嚟?唔該!  

好開心係度可以同其他又一村學校啲媽咪傾計。     :

yuki,
呢幾日昊昊唔知做咩出好多疹,唔知咩疹,我都無咩時間上網,因為佢好忟成日喊....個日都無睇到晴晴上堂呀~
星期二個日BBQ晴晴話係自己燒嫁,佢仲好開心TIM,又話比我知食咗D咩,聯叔有同佢哋影相    亞女話佢哋你廚房附近空地燒,總之佢哋都好HAPPY啦~
yuki119 寫道:
boey :
昨日晴晴有無話比你聽bbq點樣,我問我個女係自己燒定係Miss Leung幫佢,佢話佢自己燒野食,但有幾個嬸嬸,返到居企幾開心,今日你睇唔睇到(視象)?

好呀!    [quote]
llong10 寫道:
hello!!各位媽媽!上星期二我也順利登入視像系統,不過都睇唔到個樣 ,表情等等,好彩還認得個仔個型 另外我今日幫佢轉冬季喇,我個仔勁細粒,套校服雖然係細碼,但係穿落就真係好大件

yuki,
唔好意思,成日都唔得閒答你tim!
昊昊係因為感冒加小小氣管敏感,所以出咁多熱痱疹,又係頸到生咗d淋巴粒,不過e生話會慢慢退喎!今日去健康院見姑娘,姑娘話個d係因為病,所以d白血球係到製造緊d免疫系統,打緊仗,無害嫁but都有dd驚,希望d淋巴粒快d退晒啦!

yuki,
:cry:  :cry:  :cry: 恩恩而家點呀!係屋企好好休息,好番先番學喇!
係邊樹學呀!個教練知0知道恩恩跌到??

要好好照顧佢呀!一定好痛 :cry:  :cry: [quote]
yuki119 寫道:
boey:

係呀!不過我都好耐無來,恩恩星期六學溜冰跌倒,話好痛咁我同佢去急症睇醫生,照x光就話佢小腿骨列

yuki,
sorry,咁遲先上嚟,晴晴個日去參觀係教佢哋護齒常識,同睇吓d牙醫做嘢既地方同工具.
恩恩隻腳而家點呀?同佢講唔使唔開心嫁,好快會除得d可膏,最緊要好好休息就好快好番晒,d人又係既      未見過人受傷咩?有咩好望,我幫恩恩出力      佢哋

yuki,
晴晴話好掛住恩恩,好希望佢快d好番

llong10,
到時見啦!我湊住隻馬騮仔,到時見個傻婆追仔就係我~
yuki,
今日去接晴晴有同梁先生傾兩句,佢都扭到隻腳
   希望旅行時見到你啦~
‹ 上一主題|下一主題