用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生result
樓主: Freeb
go

民生result [複製鏈接]

完全明白,遭遇相同,我仲顛過你,我個細女,超驚佢無校收,幫佢報超過十間。今日收埋民生的 offer,已經係第十間收阿女的學校了......

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 17:43 發表
其實..我唔知點講...我有小小唔好意思.....
真係唔係哂命...
好難講你地知我個心而家係點..
間間都收當然係開心.不過見好多家長咁唔開心.
我又覺得自己唔應該咁開心....
唉..唔知你地明唔明呢?
當初報咁多間真係驚間間都唔收.
點知..原來我係最無自信既家長.太睇小左自己個仔...
如果以上唔岩睇.你地當無睇過.

我覺得可能非常睇重張問卷o既答案。

坦白講,阿女當日表現麻麻,老師對佢亦無耐性。不過張問卷就好俾心機去搵料作答。

P1 有6班先o岩

原帖由 juliet 於 09-12-12 22:06 發表
Yes, My Son in MS K3, ONLY >66% GOTO p1 BECAUSE k3 has 8class in 28~30pupils. But P1 has 4class x 35~40pupils. Therefore, 160/240 is 2/3. Understandard.

幼稚園的程度唔太清楚,不過民生小學的程度就應該非常唔錯。

有乜可能 lucky draw 呢?

我唔知佢地把尺係點,但始終都會有佢自己的一套準則。

大家覺得自己個小朋友 interview 表現好好,其實已經好叻了,大家記得要讚下個小朋友。
‹ 上一主題|下一主題