用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
樓主: LuLuciaMa
go

Good Hope letter [複製鏈接]

如果係尋日下午先寄,今日收唔到都唔奇,等埋聽日啦

原帖由 brrbaby2007 於 10-12-28 11:31 發表

恭起你入到GHK,GH小學及中學都很好,不要錯過。

Btw, interview完后馬上有好多家長投訴老師整組人沒有mark分或估佢就算可能事后mark分都有可能點錯相,有d又話interview果陣就o甘問完叫乜名就算。o甘自然俾人感覺不公 ...

唔知德望收唔收令千金呢?還是未收到信?

其實呢,小朋友答得晒問題並唔等於老師聽明得晒......

仲有,問得多問題,未必係因為鍾意o個個小朋友多 d,問得少亦唔等於因為唔想理o個個小朋友。

純粹猜測,小朋友一早已經好安靜獨立地坐好、玩玩具,老師問了一個問題,聽到小朋友答得清晰,可能已經足以決定收佢。另一個小朋友過了一段較長時間才能坐定、玩玩具又不太集中、又不時望家長或要家長重複問題甚至提水,老師可能需要多問幾個問題瞭解個小朋友.............  以上全部都係純屬猜測。

又有人開新 account 來亂講..........  

原帖由 icbb1230 於 10-12-29 23:52 發表
B.B.BaBa,

喂喂喂,你唔係話我呀?我係GH kinder家長嚟㗎!喺GH kinder official facbook嗰度真係有個家長呻阿女喺GH讀緊,但細妹waiting咋, sister仲覆佢waiting嘅小朋友仲有希望㗎。

喺呢度都有人講自己mud都無GH都收咗 ...

當然唔係話你啦,我認得你啦
有人話識人o係 gh 做喎......

原帖由 psypro_bo 於 10-12-30 10:36 發表

請問GHS Kinder 個 offical facebook 係邊個? 我搵嚟搵去都搵唔到sister回覆waiting嘅小朋友都有希望。

只供現讀 ghk 的小朋友家長用的。
‹ 上一主題|下一主題