用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 亞仔真係咁差??? :(
樓主: Cindyjasper
go

亞仔真係咁差??? :(   [複製鏈接]

引用:其實個10-20min真係睇到個學生係幾咁聰明?

原帖由 manfung79 於 13-10-18 發表
其實個10-20min真係睇到個學生係幾咁聰明?同K2成績表就知佢係咪讀書叻?
我個仔其實好有藝術天份,好鐘意將d ...
我好同意你,10~20mins,重要係group in,真係未必睇到某類型嘅小朋友。我阿仔又係思考型,被大學評定high potential嘅小朋友,思考羅緝強,IQ高,但語言表達較弱,詞彙較少,有D咬字唔太正。今年interveiw,只報了4間,2間冇消息,2間rejected,心都酸埋。我自己都有喊過。你小朋友artistic咁强,創造力咁好,真係天賜嘅天份。我地晤好氣餒,加油!

引用:無論结果係點,我已经覺得我個仔好super!+

原帖由 lam_brenda 於 13-10-18 發表
無論结果係點,我已经覺得我個仔好super! 無理由因為個十幾二十分鐘既interview 就决定個仔好定差。咁细個 ...
Youˊre right!

引用:我都冇offer,+又冇2nd+in,+都幾唔開心,+不

原帖由 SmellyChu 於 13-10-18 發表
我都冇offer, 又冇2nd in, 都幾唔開心, 不過而家好想返去攬住呀仔嚟錫, 覺得佢已經盡力,好叻仔o架喇....仲 ...
接受現實後我個心都反而平靜咗!今日天氣又出奇地好,重同阿仔去公園大玩特坃!

回覆:亞仔真係咁差

晤睇成績睇邊幼稚園?~我覺得有咁嘅可能,名幼可能有優先,我有朋友都申請同一間直資,我準時,佢遲到個幾鐘,我阿仔講到晒D問題同答案,佢個女自己都話晤識老師問嘅野。自問仔仔在幼稚園紀律好好,朋友女兒常常比學校投訴。但最後,佢有second  in .因佢個女讀St. Cxx幼稚園。唔知有冇關?

‹ 上一主題|下一主題