用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂
go

想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂 [複製鏈接]

大家好。原來都有其他小朋友住係將軍澳返香港靈糧堂,我住係疊翠軒,找咗好耐都問唔到保母車,現在只有叫工人姐姐帶返學,或者我早啲帶完他返學後我再返工,其實我們可否組織到一架車從將軍澳到靈糧堂呢? 我亞仔是返上午校的,請問你們是上午或下午?

回覆 # 的文章

咁多位家長大家好:

我都係K2上午班住在將軍澳的家長,由於我們有部份家長向學校反應,現在學校於內聯網上提供了一個高叔叔的電話 6172 9032,他可以提供將軍澳或九龍東的保母車服務,今早我已經打過給他,他希望我們集中一個名單給他。如果有那一位家長會坐的,不防e-mail我(tel no/name/pick up point)啦 ([email protected]),又或者你可以直接
打給他呀。希望今次這位高叔叔真的能幫到我們啦。

回覆 # 的文章

唔好意思,那個高叔叔說可以盡快提供保母車服務,因此如果我們有足夠人數,就可以於三月搬校時開始啦。請有需要的家長盡快聯絡他啦。

回覆 # 的文章

Hi Polly,

I have sent you e-mail. Please check.

Vicky

回覆 # 的文章

Hi Hung Yan,

我未問車費呀!因為我努力梗人數,因為現在看來好像有很多都是九月新生,我相信人數應該夠,但係我們現在這班正在讀的學生較為擔心三月搬校的情況,因為我都好想三月有保母車往返,我會看這一兩天的情況,請大家都留意下,還有無學生在將軍澳/東九龍呀,就算三月唔得,都希望九月可以有車。我會盡快再通知大家的。

回覆 # 的文章

Hi wywt,

You can contact Mr. Ko (高叔叔) 6172 9032 for more information ar.

Vicky

回覆 # 的文章

Hi Polly,

You are welcome la.

Vicky

回覆 # 的文章

各位靈糧堂媽咪,

高叔叔可以在三月九日開始上午班的保母車服務從將軍澳/油塘出。正如auntiecheerful講的收費是$1600。

如果有九月份的新生,請你直接打電話比高叔叔(61729032)留低名啦。

回覆 # 的文章

對不起,我忘記講是: 高叔叔現在車的是上午班的學生。下午班的情況,我就不太清楚。因為我小朋友現在已經坐梗高叔叔的車。從將軍澳到靈糧堂。

回覆 # 的文章

高叔叔Good ar, 上落車時間都幾準的,只有幾分鐘相差。

另外,高叔叔的車是跟校車一樣,從後門入的。小朋友不用行前面長樓梯的。

回覆 # 的文章

從將軍澳開車:
1) 8:05am 旭輝台
2) 8:10am 疊翠軒
3)              將軍澳中心
4)              維景灣畔
5)              油糖
6)約8:50am 到學校

至於放學,其他站我就不太清楚,不過我兒子約於12:40pm就返到疊翠軒。

相比自己帶往返,已經節省了時間及不用迫地鐡。最緊要係落大雨唔駛淋濕哂。

回覆 # 的文章

You are welcome la.
‹ 上一主題|下一主題