用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 培僑近況
樓主: Fatta
go

培僑近況 [複製鏈接]

這種罰法我最近聽過, 是出自一個學生都很怕的女老師, 動不動就罰, 以前不是這樣的, 最近可能家裡出了些事罷. 希望她早日...

校網有公布但睇唔明.

原帖由 bjdadishe 於 11-7-10 17:01 發表
校網有公布但睇唔明.

通告話 [家長校董代表亦因此事件懸空], 但又無講要懸空幾耐?

通告話[xx先生所提的指控部不成立], 但又無講是什麼[指控], 為什麼唔成立?

跟住又話[家教會將吸取經驗教訓], 究竟是什麼經驗什麼教訓, 又無講.

又話要[檢討選舉規則], 又話要家長就選舉規則提供[寶貴意見].

家長都唔知發生咗什麼事, 點可能就選舉規則提供[寶貴意見].

家教會主席有必要出來公開澄清.

尋日有個外籍家長係禮堂外聽講後即用手機上校網, 但找不到英文版通告.

回復 69# poonpoon 的帖子

我地做家長, 又唔係做老師, 又唔係做副校, 關心既當言唔係一言堂或十言堂的事, 都會理會唔會一個當擔水食二個抬水食三個無水食等問題.

做家長, 最關心是學校將會怎樣做, 而做的事又係唔係為學生好, 有到學校聽校長同新副校講座的家長, 好多都用熱烈的掌聲呢表咗態.

我也都唔係話以前唔好, 不過當新管理層見到有要改善的地方, 有理有據地提出建議加以實行, 家長們怎會不歡迎呢?

權力鬥力的事間間學校都有, 家長們都不必火上澆油.

英語課程自編, 學生敢聽敢講敢寫, 英語自信強, 但因不像傳統英語教學般把文法硬套到學生, 真坐低考英文筆試, 有可能稍遜.

我六年級個仔同同學去睇功夫熊貓2都係揀英文版.

‹ 上一主題|下一主題