用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 各位mami,你地信唔信飲奶會壞腦?
go

各位mami,你地信唔信飲奶會壞腦? [複製鏈接]

我都睇左, 但我亞仔係奶痴, 3歲重一日4餐, 我都想轉豆奶比佢取代, 但又唔知邊個牌子好及邊康買.
如果介奶, 可以試下, 但其他既我就暫時唔敢試啦.

原帖由 sharon26788 於 08-11-19 23:16 發表
岩岩睇到今日既"x週刊",入邊講到牛奶同精神分裂,自閉症有關,如果飲左既牛奶分解唔到就會產生毒素,跟住就破壞腦細胞,出現幻覺及發展障礙等問題

仲話可以透過戒奶,再配合其他殺菌及食營養補充劑,有七成可 ...

dada5,
唔該晒, 我會上網睇下.
原帖由 dada5 於 08-11-21 10:02 發表
owl_2046,

妳可以去百佳買Soya Milk,Almond Milk,整番熱就飲得.
又或者去Little Giant (http://www.littlegianthk.com/)度買,佢地有更有powder賣,我都放左一罐杏仁奶粉在協康叫老師用來代替牛奶俾我仔在學校飲.那老 ...

要你亞仔受咁多皮肉之苦, 真心痛.
我睇完壹仔見到3個家長都話有效, 好在你地都有相關經驗可以比我地參考.
戒奶我buy, 其他都係唔好啦, 用番傳統3T訓練好D.

原帖由 dada5 於 08-11-21 10:41 發表
llcathy,

我用左幾萬蚊(睇醫生,做化驗,食supplement等).
我覺得我個仔係有進步,但相信係靠training及其他治療.
Dr. Lam講野成日都自打咀巴既.佢之前話做半年會完全好番,但我做左5個月問佢點解好左一半都無.佢就話要 ...

咁又係..........
杏仁奶邊度買, 會唔會好大杏仁味?我亞仔臭覺好鬼勁,聞到少少味唔對辦就C都唔入口....
知唔知羊奶可以嗎?

原帖由 dada5 於 08-11-21 11:48 發表
owl_2046,

壹仔既報導,妳覺得有幾多成真確既呢?
佢地每一個報導都有作故仔成份同埋嘩眾取寵架啦.唔係又駛乜成日俾人告呀?

dada5

味道如何? 我亞仔好奄尖.
係咪只可網上購買呢?
原帖由 hellokitty1101 於 08-11-21 16:12 發表
My daughter is taking Baby's only organic soy-based toddler formula

http://www.wellbeing360.com/index_eproduct_view.php?products_id=310
‹ 上一主題|下一主題