用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 治療自閉症
樓主: hystericland
go

治療自閉症   [複製鏈接]

....這些徵狀都源自多巴胺神經失調
咁有咩野辦法呀

我亞仔都係私家打針啦.
唔使內疚喎, 大家都唔想.
再加上個個都係咁打啦.......
只嘆一句: 何必偏偏選中我(亞仔)

原帖由 kimbear 於 09-9-3 14:49 發表
想問吓你o地有自閉症o既小朋友, 係咪多數係政府打混合針, 我亞仔都係政府打, 係咪真係咁樣攪到佢自閉? 好內疚!

但另外相反有沒人係私家度打針, 都中招呢? ...

我亞仔都食左幾個月啦, 又冇咩野特別問題, 只係成日"跳跳札"成個彈弓人咁.

原帖由 kimbear 於 09-9-8 16:10 發表
想問吓你o地小朋友食了麻痺(乙XXX) AND 蘋果提醇(果膠)的反應, 想知係咪多數脾氣差咗, OR 只係少數有這情況出現。

唔好意思, 你係咪講緊乙醯及蘋果提純???

原帖由 rpang001 於 09-9-29 11:30 發表
呢隻補充劑我仔仔用了超過一年。

當初係DAN Doctor從仔仔尿液中檢驗腦的新陳代謝,决定加比佢用。

連同CQ10  co emzyme 和 5HTTP 服用。用係真的社交較活躍,及後有過動及自我刺激(如撞頭),將份量減半從而取得平衡。 ...

Hi, hystericland,
Dr. Ku 係咪有一隻螺旋x冇臭味及已去除唔知咩質, 可以幫助排毒....
請問正確名稱係咩? 你囝囝都好似食緊果隻.
thank

原帖由 hystericland 於 09-10-3 15:22 發表
昨天我去Dr Ku 買乙醯及蘋果的時候, 發覺博士多了一種新的產品'榮養神經', 它是乙醯及蘋果混合體,並且用細小膠囊獨立包裝,應該方便一些小朋友不願喝粉狀開水的。 ...

hystericland,

螺旋藻可否溝落果汁比亞仔飲?

thanks

原帖由 hystericland 於 09-10-6 15:40 發表

Hi owl_2046,

名稱: 鼻敏感 (螺旋藻+聚糖)

不過我仔仔食的是 GNC螺旋藻,不是博士那一個。

亞仔唔識/肯吞丸, 所以想搵隻冇咁臭0既比佢.

原帖由 hystericland 於 09-10-9 09:50 發表

Hi owl_2046,

可以,但味道不太好。妳可以選擇膠囊狀給仔仔食!

我亞仔食左大半年後已停食啦.

原帖由 HIMHIMDH 於 09-11-19 23:41 發表
我覺得好奇怪,咁多人俾小朋吃,但咁少人分享 .可唔可以分享多D.
我個仔都有吃,但沒有咁明顯的進步,已吃了4個星期了.

我大半年前都比亞仔食過, 為期半年左右.
但後來諗諗:
包裝沒有標明成份, 只有藥名.
乙醯-好似係經牛隻提煉, 唔知有冇"瘋牛症"
蘋果提純 - 係蘋果皮提煉, 我又驚有農藥污染.
所以已冇再比亞仔食啦, 因老公擔心.
以上只係我個人意見, 如令任何人事引起不安請原諒.

原帖由 momomo0303 於 10-2-6 20:17 發表
大家食緊乙醯肉鹼+蘋果提純既媽咪, 邊個可以提供罐上既成份表俾我/ pm我(影張相+send e-mail俾我/ 如上網有show成份), 因我朋友想俾仔仔食前check check, 先放心... ...

hi, myson727
我都想要呢位醫生資料, 麻煩你PM我
Thank you so much!

原帖由 myson727 於 10-7-26 13:28 發表
I have pm the info. of my doctor to you.

呢個亦係我心中一個問號? 而家冇副作用, 唔代表之後冇, 但又有媽咪話有效(但佢地亦有其他3T治療)
佢問舖真係人山人海, 好多人買成幾仟蚊其他補健食品.
佢個老婆同個仔都好肥好富泰咁款

原帖由 starfish 於 10-9-6 13:36 發表
﹔hi, myson727
佢地兩個都話這兩樽(Food supplement) 沒有註明有甚麼Active Ingredients, 只很表面寫上些生果/植物.  錢用了不緊要, 但日日阿仔究竟食緊勿? 食到幾時先至可以停? 日日咁食有冇問題?  醫生講得啱: 「既然咁得, 就係药, 就要寫明Active ingredients同成份, 就要小心用, 點可以隨便講兩句就日日俾細路仔食, 大人都唔得,要醫生或藥劑師指示啦! 醫生問我點解全世界其他醫生/藥廠唔識用?  

請問你仔在那裡進行Biomedical Treatment?
可否PM我, THANKS

原帖由 Elikinma 於 10-9-28 00:26 發表
pattsui11@yahoo:

以我兒為例(現為5歲A仔), 食物敏感的確對他有明顯的影响性。

起初試Biomedical Treatment, 知道要GFCF, 后來正式驗IgG, 兒子對很多食物也有敏感,尤其以奶類、蛋、牛肉、豬肉、蜜糖、杏仁、米、麥 ...
‹ 上一主題|下一主題