用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園
樓主: cstchan
go

藍田靈糧堂幼兒園 [複製鏈接]

大家好呀 ..
我女女 0711 bb 都係今日in . in 兩歲班下學期入學 , 希望佢收啦  ,

另外, 我有d 問題想請問大家呀  
校服裡面件白 襯衣, 是否家長自行處理 ka ??
( 因我有時係屋企附近商場見到d學生係咁著0既 )

仲有呀, 今日 interview 時 老師問 我女女幾時開始識行, 幾時開始識爬 ??? >> 呢兩個問題係我帶女女in學校時從未問過.....

原帖由 BabyHilary 於 09-12-1 10:55 發表
妳囡囡下學期足2歲可以返學,
相信取錄機會大大增加﹗

靈糧堂校服男女都只係一件背心外衣,
裡面件白色衫係家長自己買, 冬夏季都係咁,
運動服就會衫褲整齊一套。
唔知點解咁嘅安排, 其實有指定白色衫唔係更好嗎?

...

HI, BABYHILIARY,

我都希望係大d機會. 我估唔係囉, 因為佢 出年 K1, 又咪是細仔...

RE: 校服, 我都覺有D 突別囉.
妳小朋友係幾時出世KA, 有無機會做同學仔呢 ??

Hi all,

我女女係0711  ,  .... 同BABYHILARY 同一個 EMAIL.

我都好想知收 AM 定 PM

原帖由 BabyHilary 於 09-12-17 23:27 發表
唔該哂yssmak報料, 原本唸住聽朝先check添﹗

內容係:
親愛的爹哋、媽咪:恭喜你!貴子弟已成功獲藍田分校取錄為幼幼班正取生,請參照『取錄電郵』內之詳情進行註冊。
不過冇講am or pm, 暫時又未收到取錄電郵。

...

各位好呀 ..想問妳地收到 的 email是 點 講ka ..
我收到的是 k1 pm ( 幼兒班) .
但 上網 check 是 n 班 (幼幼班 )
真令人confuse .我打電話去問 ... 佢 check 到是收 2- 3 歲, 應是 幼幼班 wor

因我女是 0711, 她 n班 應係 由下學期開始入讀 ... 但 當中又無提到其他 買校服, 開學日期等事宜, 問接電話果個又話唔知, 因她曷 坐 office wor ..

有無家長可以幫忙解答呀 ... thanks

quote :  
現本校擬將 貴子弟編入 下午 幼兒班 就讀,倘 台端同意本校 的安排,請於 2009年12月24日(星期四) 或之前,將註冊費$660存入本校戶口,並將銀行入數紙電郵至 [email protected] 作確認留位[此註冊費將於9月份學費內扣除,其他詳情將於日後以電郵通知。

原帖由 louiseter 於 09-12-18 14:18 發表
1) 你囡囡是07年BB, 所以2010-2011可以讀K1

2) 但因為靈糧堂搬了新校舍後, 地方多了, 佢會在2月加開N班, 所以你可以先於2/2010讀半年N, 至9/2010接上去讀K1

3) 至於其他「買校服, 開學日期等事宜」跟e-mail指示,
...

THANKS 妳回覆
我就係見佢 又無提到 其他有關開學事 ....
等到 1 月中先再有 email, 2月就開學好似太遲咁囉 ...

妳呢, 妳 小朋友 幾時返學呀 ?
‹ 上一主題|下一主題