用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 星期五in完 SC,唔開心左兩日,想抒發吓
go

星期五in完 SC,唔開心左兩日,想抒發吓 [複製鏈接]

其實真係好想聽下老師問小朋友嘜野......

原帖由 KellyChim 於 11-11-7 13:25 發表
pangps,  算數啦, 忘掉佢, 都已經in完, 況且情況都唔係咁差啫, 都答到6,7成..! 唔好比咁大壓力自己..

如果話累咗個小朋友教唔到, 可能我仲衰過你呀! 我個女in KV 時, 老師問我點解揀佢地間學校, 我只係答聽朋友仔講 ...

每次IN完, 更會賽後檢討, 必定有不足之處.......
不過吾緊要架, 下次再做好D........
會越黎越好架........吾好吾開心........

原帖由 pangps 於 11-11-7 11:28 發表
我個女不嬲英文好過中文,所以我㨂左用英文in,點知面試前佢用番好多中文,我唔知可否改面試語言,無打去學校問,當日攞form時我又無要求改語言,結果我個女唔太識答,我又無提佢或者幫佢翻譯,答到六七成,我相信如果用中文佢一定全部 ...

我係佢個囡都吾再願去IN其他啦........

有陣時真係睇吾過眼, 有D父母自己架態度都吾好, 成日埋怨小朋友.......我見到有個媽媽D態度勁衰, 雖則著到好高貴咁全身名牌...外表好似好有學識禮貌咁..一聽到未夠鐘吾俾入好似痴線咁.......黑口黑面, 又啤住職員, 不停話人地...勁無禮貌.. 學校叫你ON TIME INTERVIEW, 無話先到先得喳, 唔俾入咪等一陣囉, 又唔係叫你企一世.......好心尊重下自己同人地啦.......

原帖由 kristysiu 於 11-11-8 09:10 發表

你講得好好啊......咁樣就唔會咁大壓力和唔開心. 我星期日去in 完kv, 有個mami行左出來, 鬧到個女死下死下, 我見到, 都覺得點解mami要比咁大壓力個女呢 ? 佢得個2歲幾人仔, 你想佢點啊. ...
‹ 上一主題|下一主題