用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11 K1D班
樓主: chaco
go

2010-11 K1D班 [複製鏈接]

各同學仔我出左院啦,星期四見,等多幾天才回來就晤會有病菌啦

各同學仔, 我打算明天給小朋友上學, 有無什麼特別野要帶呀, 另外有無話何時轉季, 可以穿長褲呀.

原帖由 chaco 於 10-10-25 12:29 發表

小朋友病做父母既都辛苦,呀仔都有提妳個仔病左無返,希望佢有左抵抗力身體強壯些.生日會果幾日比較涼,件睡衣要打下底先.

各位同學仔今曰阿仔回來沒有新書但有一個心給我,什麼都無,你地有無呀是否要貼家庭相的,因我仔唔識講,同埋佢地去邊旅行呀,我無通告

謝謝你,

原帖由 fattyangela 於 10-10-28 00:32 發表
HELLO! 我地K1B有張紙條貼在心心上, 因為感恩節, 所以想培養小朋友寫一些表達感恩嘅idea (包括圖畫/文字). 我地係11月2日交.

如果你想CHECK番學校D通告, 你可以上http://munsang.edu.hk/kindergarten/notice/notic ...

各k1d媽媽, 是不是已有新中文書呀, 因我今天都不見我小朋友拿回來, 如果是我明早問一下老師, 另是不是明天要帶葉呀, 因我個仔話要帶葉, 但無話幾時.謝謝

我打去問下先, 我是指, 我個仔病完之後都未派過新書. 我會去旅行, 你去唔去呀.

原帖由 chaco 於 10-11-2 10:23 發表
本新中文書係"秋風吹",日日都見係書包度.
今朝返學途中,呀仔先同我講老師話要拾樹葉返學,我就嗱嗱臨係條街度搵,好彩趕得切上校車.

只有我跟阿仔去, 今日阿仔話比我知佢在學校燒野食, 放風箏, 好開心, 仲跌倒個pat pat, 倦到在校車訓左覺

原帖由 chaco 於 10-11-3 10:15 發表
咁...真係要問下老師,因為都係岩岩今個星期先用新課本.
我地一行3人都會去旅行,雖然地點唔係好吸引,話哂第一次,認識下d同學仔,家長,老師...玩下開心下都好. ...

吓吓!!!!!!係咪我個仔呀, 係就好開心啦. 哈哈, 有朋友仔啦.

原帖由 chaco 於 10-11-4 12:57 發表
係咩?玩BBQ咩?佢無講喎...只係講左老師播CD,佢唱歌,仲話老師讚佢同另一個男同學唱得好好,又話同澤X係好朋友.

今日病左無返學, 不過上星期五是沒有派功課回家的, 本應今天是否要帶聖誕吊飾回去是嗎?

原帖由 sansan2008 於 10-12-6 14:53 發表
我囡囡今天才收訂12月6日要交的功課, 你們是否一樣?

各位媽媽, 採排啦, 今日阿仔做左一次給我看啦, 好開心, 雖然我唔去, 我c6去, 但見到佢做一次給我看, 我好開心, "小小羊兒咩咩咩, 又跑到這裏, 又跑到這裏, 指住個咀要飲水, 跟住唱we wish merry chirstmas, 跟住再走到前排咩咩咩多一次, 好攪笑.

原帖由 chaco 於 10-12-7 12:46 發表

係呀,星期一先收到功課,今日星期二就交左哪.

K1D媽媽, 你地有無FACEBOOK 傢, 有興趣可以ADD我嗎?

[email protected]
‹ 上一主題|下一主題