用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

各位媽咪,歡迎加入創價大家庭, 我住窩打老遁,下午班上校車12:50pm, 放學4:50pm, 係好快架

1 創價由國際創價學會池田先生創辦, 但學校無宗教堂
2 有 Native speaker英文和普通話老師
3 K1只有簡單線條畫
4 著重品德培育
5 可在website download.

Chickee 寫道:
各位媽媽, 有幾個問題想請教一下!

1.        創幼是否有宗教背景呢? 創價學會是否日本的一個宗教團體?
2.        語文程度如何呢? 有Native speaker教英文和普通話嗎?
3.        平日有沒有功課?
4.        學校對小朋友品德栽培的情況又如何呢?
5.        報名程序又如何呢? 通常幾月派表? 可以download嗎?

謝謝幫忙!

品德方面,通過多類型活動如親子閱讀,禮貌紀錄,尊重,家長也敬師,敬老活動咁, 注重待人接物, 每月有各級輪流上台表演,訓練小朋友自信.家長更可在website睇返,好開心

英文及普通話堂不是每天都有, 係比較少.

Chickee 寫道:
Roroma,
唔該晒!

我仲想問下, 品德方面, 學校係點培養呢?
英文及普通話堂是每天都有嗎?

thanks!

‹ 上一主題|下一主題