用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

謙謙媽咪, 我都睇左校車路線表啦! 好認同你所講, 係呃人架! 根本係寫一套, 做一套, 學校所知又係另一套‧個表話17:30就到我樓下, 但日日冇18:00都唔見人‧仲有, 話明我地只係中間站, 但校車EE就話我地係尾站! 根本係司機為求自己方便, 就亂咁改個路線‧

之前上唔到內聯網我就唔知, 以為我地係尾站, 所以日日要個幾鐘車程‧今日我打去學校問‧校務處辛生都係聽個校車呀E講, 同我講係尾站‧我問佢, 咁網上個路線圖係咩回事? 如果唔係咁行, 就唔好POST出黎啦!

再留心睇下佢條路線, 仲激氣, 如果我樓下比人改左做尾站, 咁小朋友之前就冇啦啦去左牛池灣一圈先番轉頭‧為左司機自己喜好, 亂咁改路線, 令小朋友冇啦啦坐係車到個幾鐘陪佢遊車河‧實在太過份啦!

原帖由 ivylwyip 於 10-10-27 16:36 發表
想請問你們有新的主題書 - 弟弟出生了- 未呢? 通告話唔駛帶舊個本, 但冇新一本!!

同埋大家有冇上tt web, upload 了校車schedule (kindergarten), 但校車公司握人, 上車個站寫就話係我屋苑, 跟本係假, 日日要行兩個b ...

回復 78# mic0355 的帖子

我到今日都未收到冬季校服呀, 不過學校打左比我, 話有D缺貨, 收唔到既同學仔, 如果太涷, 可以著自己褸‧

我想問下大家, 旅行果時有冇影到靚相呀? 可唔可以SHARE睇下嗎? :loveliness:

回復 80# mic0355 的帖子

祐祐媽咪, 我都好耐冇上黎呢到, 祐祐佢個咀仔冇野呀嗎?
講開個聖誕吊飾, 我都有D亂, 之前果果係環保, 之後又有一個冇要求環保‧結果我又要整多一個交‧
再黎就係個聖誕主題報告啦, 都冇寫幾時交, 結果我係前日先比個女交番去‧ 問佢有冇出去講解, 佢又話冇喎, 祐祐有冇呀?

我地報左名‧ 你地去嗎?

原帖由 rickyfkm 於 11-1-7 17:12 發表
有無同學仔2/16去旅行呀??

澔霖媽咪你好呀! 好耐冇上黎呢到, 好開心一上黎就識到新同學仔媽咪啦!

澔霖係唔係海豚組呀? 我女YOLLIE下學期轉左海豚組‧唔怪得佢提過有一個新同學仔啦! TT真係好多課外活動架, 今個星期又收到一張課外活動單張啦‧

你地種植物成功嗎? 我遲左2個星期先種蕃茄, 今日見到佢發芽啦, 我同YOLLIE都好開心呀! 你地果D長到幾高呀? 唔知我地會唔太遲呢...

原帖由 高齡牛師奶 於 11-2-21 16:39 發表
Hi jayden mami

多謝你回覆呀.我估澔霖好鍾意同 jayden玩.佢日日都會提下佢個名, 同埋 anson, 仲有一個叫孫婉琳嘅女同學..

我俾佢返1、3、5 phonics, 我估返埋3月我會轉返2、4 Only
因為我都想佢返小墨寶. 今次因 ...

上次旅行影左D相, 想SEND比你呀, 有咩方法呀? ^^

原帖由 rickyfkm 於 11-1-21 18:24 發表
去呀去呀!!! 一齊去啦......

我又係人生第一次種野呀! 種之前已經睇定, 花墟有D長到好高既蕃茄仔賣‧搵定後路, 因為驚唔成功呀!

你D士多啤梨點呀? 如果唔出芽, 你試下買舊風信子頭呀, 已經長左出黎, 一定會開花架!  

原帖由 rickyfkm 於 11-3-4 15:56 發表
我哋種士多啤梨, 不過等咗10日都未發芽, 唔知係咪失敗呢!!! 呢次係我人生第一次種植.....希望唔好失敗啦, 大家有無意見, 我可以種D咩粗生又易種架? 我唔想阿女無功課交呀!!!

...

我個女叫昕瑜呀^^

原帖由 rickyfkm 於 11-3-29 14:49 發表
oh...I overlooked your post.

係咪有相同我分享? 如果係, 可以send去我e-mail [email protected]

or add me on facebook 都得!

ISISYAN, 你小朋友叫咩名?
‹ 上一主題|下一主題