用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 12 月bb的疑惑??
go

12 月bb的疑惑?? [複製鏈接]

我個女都係0612的,由一開始幫佢報學校我哋已決定比佢做大女,因為從小培養自信心真係好重要,學術嘅嘢,有信心自然做得到.
果時好多朋友都話讀住先,唔掂先repeat,可能OK呢!同埋女仔最好做班中最細果個,多D人錫喎!男仔就冇問題!聽到呢點,真係窒一窒㗎!
係可能OK,但可能已經上到小學先發覺唔OK,果時repeat會好影響佢自信心的.同埋,我又唔係要佢趕住讀完書出嚟搵錢,做乜要冒險令佢受挫折呢?
環觀我的中學和大學同學,好多都係大過我的(我是7月的),大學更甚,大兩三年都有,所以,差果一年半年,無甚影響的,出嚟做嘢就更加冇人介意,只係會睇你嘅辦事能力和態度.
況且,0612只不過係大0701嘅小朋友一個月咋喎!
有自信,講句說話都肯定D,唔會窒吓窒吓.

Yes ar, my daughter will start her K1 in Sept, she is 0612.

原帖由 babyakambm 於 10-5-28 10:46 發表
How about HKPS, do they except extra big B ?

Hihi 梁臭B(how come 個名咁搞嘢?),
Yes ar, I seldom go to 0612, most of the time I stay at 談幼兒園&談幼稚園to search for more informations on the schools.
My girl will be in am中英班 :)

原帖由 TaTa83 於 10-5-28 17:23 發表

我仔仔都係0612 wor, 好少見你響0612 o個邊蒲ge?

有,佢上年9月開始返N1.

原帖由 supernat 於 10-5-29 22:48 發表
我囡囡都係0612, 咁有冇比您囡囡返K1 or N1 ( 2009/2010)
‹ 上一主題|下一主題