用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無IN左ST.NICHOLES金巴倫06年K1既家長...
go

有無IN左ST.NICHOLES金巴倫06年K1既家長... [複製鏈接]

Re: 有無IN左ST.NICHOLES金巴倫06年K1既家長...

winnie30

我都係 york 同金巴倫都收, 我同你一樣選o左 york.

hinhin.mami

winnie30 寫道:
我都有收到,10月31日交留位費
但係我唔考慮,我choose約克

Re: 有無IN左ST.NICHOLES金巴倫06年K1既家長...

因我老公兩間幼稚園既家長會都有聽過, 佢覺得york 比較好"d", 另外, 我又幾鍾意 york 用 letterland 黎教小朋友, 所以依家要睇吓考埋根德園先確實係唔係讀 york, 我諗 根德園應該幾難考,所以讀 york 既機會好大.

呢排唔知點解york有o甘多唔好既新聞   

hinhin.mami

C-PA 寫道:
咁 winnie30 and hinhin.mami 點解妳地選york而放棄金巴倫 ?

我仲報o左根德園同創價, 睇o下我地個小朋友有無機會做同學仔先    

winnie30 寫道:
C-PA,
因為約克的英文教學非常之好,我一直覺得小朋友的英文程度很重要,而且好多朋友都在約克就讀,口啤很好,約克的校長也很SMART,她是約克的創校校長,她非常著重英文,我去交留位費的時候,也觀察到老師都好開心接小朋友落車,約克的小朋友各各都好SMART及守紀律
BUT金巴倫的校長就比較死古古,IN的時候老師就好似趕時間好快IN完,校舍又小,感覺上不是很好, :cry:
我都有報根德園及培正,到時如果收咗,再作打算,如果不收,我就一定選約克,還有我老公的同事係喇沙毕业的,他說約克非常好,金巴倫就普通.
hinhin.mami ,希望我們的小朋友可以成為同學啦
你有没有再選其它幼稚園
‹ 上一主題|下一主題