用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青B2頭可博保祿,伍若瑜,全完...嗎? ...
go

葵青B2頭可博保祿,伍若瑜,全完...嗎? [複製鏈接]

回覆 peggy 的帖子

PP應是B1C, B2都可以入到, 咁正

回覆 chocolatebean 的帖子

以我家姐個女為例, 當年佢石鐘山考三甲, 入到PP, 一直都要補習, PP全級60-80, 太多活動, 冇時間做功課, 晚晚都搞到好夜, 岩岩上年DSE, 17分, 只可報HD

其實, 我都唔明, 當年佢派位, B1生, 竟然派左去皇仁舊生會, 後尾靠石小校長, 至可以入到PP, 我都有疑問, 石小三甲, 都會派到去B2學校......R爆頭

回覆 peggy 的帖子

家姐當年唔想進取, 係石小要佢修改張FORM, 佢既老師話, 肯定係BAND 1生, 一定要盡填BAND 1中學, 一定入要入到BAND 1, 所以我記得佢頭10志願, 老師要佢填晒BAND 1中學...

家姐係用住址報葵青網, 荃灣網乙一都唔可能報PP同皇仁舊生會啦

回覆 dobbybabie 的帖子

她不是揀PP第一, 她揀了安柱, 善德, 李兆基.... PP佢係填第8

回覆 dobbybabie 的帖子

真係靠害, 另一個家姐都叫佢唔好理個老師, 自己揸主意, 但佢覺得老師唔會害佢, 而且老師應該經驗夠, 點知....
‹ 上一主題|下一主題