用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 副學士選哪間好?請大家幫幫忙懂的比點意見 ...
樓主: Linex
go

副學士選哪間好?請大家幫幫忙懂的比點意見 [複製鏈接]

bbbusy 發表於 22-7-22 20:56
千祈唔好氣餒,囡囡而家一定好唔開心,你要欣賞佢多年嚟嘅努力,條條大路通羅馬,幾年後你睇返DSE放榜,會 ...
我想問問,恆大bba係咪學士學位?可唔可以申請政府$30,000資助?如果未放榜前有CO,可唔可以等到放榜,睇下分數如何,至交留位費?咁如如決定交留位費,如果之前報左Asso,又可唔可以取回留位費?太多問題啦!因為我真係唔識。

Linex 發表於 22-7-23 17:59
今天打了電話去恒大,無話收、無話不收、指是說要睇收生情況,校早己在恒大五月份己報名,聽恒大客服說, ...
咁要幾時為deadline,即係幾多號前知?幾多號之後都未收到通知就當唔收?

Charlotte_mom 發表於 22-7-24 13:11

提提你
想問問,如果預早(放榜前)申請左恒大BBA,而又有CO可唔可以等到放榜後至決定交唔交留位費?同埋如果交左留位費,最終有8大收,又可唔可以退番留位費?我真係烏sir sir。

Charlotte_mom 發表於 22-7-24 16:04
如放榜前申請有co,dse 放榜你就要決定claim唔claim , 如claim,25/7前要俾留位費。畢竟自資大學都要進一 ...
清楚,明白晒。

maggie789 發表於 22-7-25 22:11
可以!我朋友個仔放榜後响恆大交左留位費,終於有8大收!要只定時間内申請退回留位費,跟住我朋去恆大攞返 ...
但你朋友有冇申請政府資助?好似申請左資助要賠錢比政府。

maggie789 發表於 22-7-25 23:12

會唔會你朋友個仔當年仲未有政府資助$30,000?因為聽說在Jupas放榜前,除左要交留位費,仲要申請埋政府資助,截止日期係Jupas放榜前。
‹ 上一主題|下一主題