用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油尖旺 band 1 選校
go

油尖旺 band 1 選校 [複製鏈接]

回覆 1# hellokitty2002 的文章

欣賞循小係因為:
1. 有直屬中學, 真係正所謂進可攻, 退可守
2. 係基督教 (如是教徒, 更會選擇)
3. 有新校舍, 轉全日
4. 小兒慶幸在循小讀小一, 真係感受到老師對教育嘅熱誠, 雖然很多功課, 但是真係值得的。

君媽:

你女女好生性丫真係, 聽你講d嘢, 真係好感動; 如果你記得我, 我仔仔e家只係循小小一生 其實, 有時我會咁諗(唔知啱唔啱), 如果個小朋友係讀得叻, 真係邊間學校都無所謂; 我係教會識得個媽咪, 佢當年兩個女女都係循小讀的, 大女就叻的就上返循中讀, e家係cu讀緊; 而細女就唔太叻, 循中都入唔返; 所以有時我聽聽埋埋, 始終都係好睇個小朋友... 我覺得你講得好好, 就係----"無論囡囡在循中或伊中,我都不擔心,她自己亦有信心接受挑戰。"

原帖由 君媽 於 11-4-29 12:21 發表

你想到的,囡囡都有想過,所以她才希望先抽伊中,抽不入的話,抽循中的12個公開位都應該有機會,再抽不入的話,叩門都可能有機。無奈今年確是兵荒馬亂,而且抽籤全講運氣,我老公說,她見我擔心,又搬了一大堆數字出來,即是說媽媽希望她 ...

君媽:

你唔好咁客氣啦! 你第時有時間都要去循小果邊睇下我地d post丫, 幫下我地d低年班家長解答問題丫 多謝你至真

原帖由 君媽 於 11-5-3 16:30 發表

與囡囡詳談後已有決定,感謝各友好提供的資料和意見,在此再一次多謝你們。萬分感激。
‹ 上一主題|下一主題