用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-5-23 19:04 發表
hi sara 11:

我來了,我囡囡而家成日都話要返聖母,搵嘉嘉同詠旋,不如我地搵日出來玩,比佢地相處下

好提議~~璇璇依家周圍同人講佢同學仔家家話佢無唇膏~~哈哈~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原文章由 潁蕎媽媽 於 08-5-30 16:42 發表
hI sara,可怡:
唔好意思,而家返工,工作很忙而家先覆,等sara得閒先一齊出來玩,開心啲多人,你地影左相未,17號要交回學校。校車準備好未呀?

你唔提我我真係唔記得去影相...
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原文章由 sara11 於 08-6-19 09:52 發表
Hi kcpak & 潁蕎媽媽,
終於都忙完呀仔考試,真係好勞氣!不過唔記得左book 左七月頭去旅行,所以要遲下先約到你地(七月中啦), 唔好意思!
尋日仲去左學校交相&學卷,你地攪掂未?

...

SARA:
玩得開心d啦~唔駛掛住我地架,,記得買手信就得架啦~

原帖由 sara11 於 08-8-25 10:39 發表
Hi 各位,
你地收唔收到校車通知會幾點上車?

sara11:
我未呀,,我join保姆車...我聽日會打個電話比佢先~

各位同學:
現在開始倒數--------6

原帖由 sara11 於 08-8-27 11:00 發表
Hi 潁蕎媽媽,
星期五家長會之後我都要趕返工呀! 不過我應該會聽完,如果你要早走,聽漏既野我地話番俾你知啦!
至於白鞋,我尋日問過學校,佢話如果小朋友著開既白波鞋有小小顏包綑邊都OK, 不過下次再買新既時候就要 ...

今日唔記得返學.....仲以為星期六~~

原帖由 sara11 於 08-8-29 14:17 發表
Hi kcpak,
估唔到你仲大頭蝦過我 ! 我仲擔心唔知係咪小朋友唔舒服你要留響屋企照顧佢地添。 mouth:" />
其實今日主要係講學校既教學理念,仲有老師講下課程、校服等雜事。聽就聽左好耐,不過唔知點講番你知,不如你 ...

謝謝你呀sara~~
bk唔知攪咩,我一入教育網就自動同我登出,激c~要我幾經辛苦先可以post

聽日就開學啦~~~我好緊張呀)))))

原帖由 sara11 於 08-9-3 09:33 發表
hi kcpak,
今日要準時返工,湊唔到家家返學,唔知佢肯唔肯自已入學校呢?mouth:" /> 璇璇點呀?有無喊呀?

sara:
大家都可以放下心頭大石啦~佢3個都無喊...璇璇反而放左學先扭計,話要返學喎..

annie:
唔該晒你呀~13號你會唔會去慶祝會,到時還返比你~
本來放學我想比姐姐還比你,但我見佢咩住妹妹又拖住家姐,唔想麻煩佢~我日日都同蕎蕎88,但佢都好似唔認得我既

原帖由 sara11 於 08-9-6 09:30 發表
hi kcpak,
呢幾日都係daddy 幫手湊番學放學,聽佢講家家星期五好似轉左位喎,你知唔知係咪呀?下星期就開始搭校車,我諗家家自已上車會喊,而且坐咁耐真係有D擔心!mouth:" />
已經決定左下個月改搭媬姆車,唉到時又要佢適應過,早 ...

sara:
家家係掉左位呀,,佢坐係我地陪課時偉偉個張台呢~~唔知你明唔明
今日璇璇上保姆車時都想喊咁樣,攪到我好唔捨得.....不過保姆車真係時間好好多,我8點3上車-12點4就落車了~唔駛佢遊車河....你下個月好轉搭啦

原帖由 sara11 於 08-9-10 14:14 發表
Hi kcpak,

家家搭校車第一日1:20pm先返到屋企樓下! 餓到佢死死下...!
我咪同校車付責人講可唔可以早少少,或者安排佢食塊餅,點知佢態度好差,仲話尾站好難控制!越講我越激氣,我咪話佢之前報名時答應既野(乘車時間& ...

sara:
佢有無攪錯呀....小朋友唔餓得架麻,佢都唔體諒下,仲態度差,叫佢返屋企抖啦~
璇姐架保姆車兩位太太都好好笑容,又教佢地叫人早晨,真係好好~
好彩佢肯退錢比你,又幸好保姆車仲有位....你比我仲晏上車呀~我8點3就要上車啦

hihi~
學校慶祝會個晚好熱鬧呀...不過天氣同樣好熱~
攪到我無心機玩,不過都玩晒d遊戲先走,都好開心~

原帖由 sara11 於 08-9-18 10:58 發表
Hi 潁蕎媽媽,
我都好想接家家放學! 不過無理由無端端請假。
聽家家講蕎蕎同璇璇都係坐之前近門口張檯(紅組!)。家家就轉左中間張檯(黃組)! 聽家家講呢兩日都有小朋友病無返學,佢話璇璇尋日都病左無返,不過都唔知佢 ...

sara:
璇璇真係請左兩日病假呀~家家好叻

原帖由 rebeccachor 於 08-9-24 15:06 發表
聖母幼稚園的家長們,

你地好呀! 我大女下年要讀k1, 我想報聖母呀, 想問下佢d 課程深唔深, d 老師好唔好, 有無外藉老師敎英文?

見你地之前d post, 你地小朋友都好以讀得好開心喎~ 唔知難唔難入呢?

請指敎 ...

hihirebeccachor:
我地囡囡都只係讀左一個月,所以未有功課,呢個問題答唔到你住~
難唔難入,,又真係無想像中咁難入....11月6號派申請表,你再打去問清楚,我怕我記錯~

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-9-28 13:26 發表
hi 各位!
我對聖母有點失望,上星期隔離屋個小朋友媽咪同我講,(幼兒C班)小朋友的婆婆接放學,老師話佢去左洗手間,咁婆婆咪去洗手間搵個小朋友啦!婆婆去到洗手間門口首先見到一個小朋友行出來,婆婆奇怪唔見個孫,行入去 ...

annie:
聽到都心痛,不過真係覺得小朋友太多,學校嬸嬸又真係太少..我有時問璇璇邊個同你去廁所,佢都話自己
其實我地駛唔駛一齊去反映下呢....

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-9-30 11:50 發表
可兒我連續兩天見到旋旋落校車呀,你放心啦,啲嬸嬸都拖到佢地好實唔放,旋旋都見到我,佢見到我都會同我笑,我叫佢叫我都唔叫,只會笑,唔知佢係咪真係認得我,不過又唔見嘉嘉喎,佢係咪坐校巴呢!嘉嘉媽媽))))))))))))? ...

annie:
我問過璇璇,佢話無見過蕎蕎媽咪(即係佢其實唔認得你)
我對保姆車都有一1信心,可能生意難做,又可能真係好有愛心先揀做保姆啦~唔理啦...佢地細心幫我照顧大小姐就算啦~

dear all:
我昨晚訓唔著諗到個提議~~
就係我地自己攪個聖誕party囉~
初步有個構思,選2個日子和我地私下傾好地點,再派邀請卡到佢全班,或bk聖母同學會亦可參加~兩個日子投票,最多人的一日開,收晒回覆計人數,每人夾錢叫到會,加上可自發整野食,每位小朋友預備一份禮物($50左右~)到時交換,大人每人夾$20~預備3份禮物,用作天才表演禮物,每一個小朋友都要出黎表演,大人投票,得票最多3位有獎,而最後我會送出一份禮物,用作最靚服飾獎~全場大人,小朋友亦可投票的~~
你地覺得如何~~

annie:
其實你都唔駛對聖母失望,我囝間細細學校得十幾人都經常疏忽照顧~
我仲失望呀,話說讀左無耐我已經對呢間學校好多不滿,特別係接放學方面,佢地會一班家長衝晒入去,老師有老師企,小朋友有小朋友走出黎....亂晒~唔好聽講句,唔知邊個接左個仔走.....上年學期我仔係學校出面公園比佢一位同學推跌,破相....流左好多血要打999入院,跟住紅日,事隔4日返學,個日放學我見紗布上竟然有血...我問佢老師,佢老師即時話:係咪佢多手呢~~我仔話係邊個邊個係廁所整我....個老師先醒覺同我講唔好意思,已經好小心睇住,可能臨放學比佢地自己去洗水間而出事....我嬲到幾日無同佢返學~~當然我仲笑笑口啦,我仔仲要讀埋k3架麻~

原帖由 潁蕎媽媽 於 08-9-30 21:18 發表
可兒:
我都好有興趣聖誕派對,((不過你訓唔著都唔洗諗到咁遠)),哈!哈!哈.
好啦有咩可以幫手,首先我地不如出張通告先係咪,睇下有幾多人先決定地點,如果太多就要長細計劃啦!
我報名:上午幼B班    吳潁蕎/媽媽       2人 ...

鬼叫我得閒咩.... 我有失眠,有時幾晚都無訓,依家好左d啦~所以最遠都係諗到聖誕節,未諗到復活節..
‹ 上一主題|下一主題