用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 P.2-P.4家長~
樓主: superyen
go

P.2-P.4家長~ [複製鏈接]

原帖由 superyen 於 11-10-25 23:41 發表
兩個女兒要讀書,我都要再增值下,我報了個Exchange Server course比自己kakkaa~~等我個女知道什麼是活到老學到老先,,,佢實在太懶散

唔怪之得呢排唔見你啦,努力呀~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 QQ_Monster 於 11-11-15 13:05 發表
又到評估週啦, 大家加油

今日睇到個新聞都幾唔開心, 一個10歲既小朋友因為考試成績唔好而...

提醒我自己唔好俾咁多壓力個仔, 要多D同佢傾計. ...

我唔敢比呀仔睇呢單新聞,唔想佢有樣學樣..其實我覺得佞家d小朋友識去自殺,好大可能係報導,一傳十........
我已經無乜比壓力對小朋友,但佢地又唔會自動自覺,真係好難做.........
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

yiuyiu730 發表於 12-6-18 17:41
學校參加左「Love Ideas, Love HK集思公益計劃」,項目編號係902418(愛孩子 愛運動 愛閱讀) 計劃,大家上網 ...
剛電話投左,一陣用老公同個仔電話再投先......

剛剛哥哥班主任打黎問我想唔想比哥哥入英文班,我say no.........係咪應該入呢?

superyen 發表於 12-7-13 22:12
那有嫌棄你地你咁話我我我我我..你....其實我自知妹妹未有能力去應付咁多英文,對這女兒我 ...
好野呀,我都想要部......可惜我對仔女一定拎唔到
‹ 上一主題|下一主題