用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有無N1A2AM既同學仔
go

請問有無N1A2AM既同學仔 [複製鏈接]

我囡叫曈曈, 都係0712細B, 不過就比較大份, 好多人都以為佢係K2 or K3.

我個囡都會講學校既情況, 佢琴日放學返黎話學校有姐姐帶口罩唔舒服, 之前又話有人俾度門夾親流血喎!都唔知真唔真既。

仲有而家會唱一 D 我以前未聽過既歌, 我估係學校教既, 好似幾開心咁。

我有有同 Miss Lit 通過幾次電話, 有一次囡囡俾蚊咬佢打電話返黎同我講, 另一次係飲水時唔小心整濕條裙, 姐姐幫佢換左裙, 佢都有打電話同我講, 其餘既就係我打俾佢。

原來可以問學校拎餐單架!我琴日問左, 佢話而家只得8月份餐單, 今日會放係書包俾我, 9月份既就要遲 d 先至有。

咁等我今晚返去睇吓係咪有餐單, 如果有既, 就 send 俾大家或者 post 上黎啦!

我頭先同囡囡傾電話, 佢話今日食包包, 入面有sausage, 仲有維他奶, 等我今晚返去對吓張餐張睇吓佢有無講錯, 因為佢日日都話飲維他奶, 都唔知真定假?

有無人既小朋友叫 "熙熙" 或者 "熹熹"? 我個囡話好鍾意同佢玩, 話佢係 boy 黎架喎!

我上載唔到menu, 如果你地要既, 留 e-mail 啦!

原來每日都有外籍老師上堂呀?幾好喎!

你地有無人既囡囡係穿粉紅色外套架?我囡囡話坐佢隔離果個女仔係穿粉紅色衫喎!

我今日打電話去拎9月份餐單, 聽電話個女仔好勁, 竟然記得我之前問過要8月份既餐單。到時收到再俾大家啦!

原來每逢星期四就會有熱食, 聽日係食雜菜火腿粒通粉, yummy yummy!

蚊蚊pig & vp071229,

我已經 e 左9月份餐單俾你地, 你地 check 吓 e-mail 啦!

PM 唔可以有 attachment 喎!你pm你個 e-mail 俾我啦!

原帖由 manman6966 於 10-9-2 08:44 發表

hi 我都想要個餐單呀!可以pm我嗎!
many thanks

攪掂!大家唔洗留 e-mail 啦!我可以負責每個月問學校拎餐單, 拎左之後就 up-load 俾大家啦!

今晚曈曈講了2次, 話學校有個男孩子打他, 我問佢知不知道個男孩子叫什麼名, 佢又話唔知, 我估係大家玩玩吓唔小心發生碰撞, 不過我都有叫佢, 如果下次真係有人打佢, 就講俾老師知, 唔可以打返人.

可以去淘寶或者國貨公司買.

原帖由 lihilda 於 10-9-13 15:17 發表
中秋節要穿富中國特色的衣服,請問你們在哪裡買?我找了幾間,都話無。

淘寶送hk一般是2-3天, 你可以去自由報料版面既淘寶交流睇吓, 果到日日都有人講淘寶.

我在淘寶買了, 因為只穿一次, 唔想買咁貴, 我買果件係10零蚊, 送深圳公司都係7蚊運費.

原帖由 vp071229 於 10-9-14 15:27 發表
hi Carman,

你可以去女人街買啦, 個度種類多的是, 女人街街尾有一檔都有好多款賣, 價錢相宜, 約$69-90蚊一套, 街尾係近住登打士街個邊既街尾, 唔好去錯啦, 希望幫到你啦^_^

...

我個囡近排成日講 sorry, 佢一做錯野, 見我地大人想話佢, 佢就即講 sorry, 不過佢又係呢頭講完 sorry, 轉頭又再曳, 所以成日都將 sorry 掛係口邊, 我同老公覺得佢已經唔將道歉當係一回事, 同埋係濫用, 因為佢知道只要講 sorry, 佢再曳, 大人都會原諒佢。

我估 Miss Lit 係比較嚴既, 因為囡囡話唔鍾意 Miss Lit, 但係就鍾意 Miss Lam & Mr. Win。

我囡囡又係成日講 up to down.

我想問大家有無興趣係假期約出黎一齊玩呀?琴晚囡囡同我講 "我好鍾意 Yvonne 呀, 佢著裙架, 係女孩子。" 我估 Yvonne 應該係佢既同學。我希望囡囡平時都可以同多 d 小朋友一齊玩呢!如果係同學既, 大家又可以交流一吓。
‹ 上一主題|下一主題