用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 11/Aug 囡囡返學喇...
樓主: cchoiying
go

11/Aug 囡囡返學喇... [複製鏈接]

已經和班主任通過電話, 佢話囡囡上堂時無出聲 (我都估到), 肯坐定定, 叫佢做什麼都跟住做, 一班有23人, 本來得2個老師, 不過而家初初開學, 有5個老師睇住, 有1個小朋友喊左一陣就無喊, 老師話比預期好好多, 不過仲要睇多幾日, 因為小朋友第一日未知發生什麼事咁話。

仲有今日既茶點係威化餅同水。

我在囡囡的書包, 茶杯袋, 杯, 碟都貼晒佢自己個名, 外套就縫個label 上去, 朋友話連衫褲鞋襪都要縫名, 因為小朋友 d 衫污穢左學校會幫佢地換, d 嬸嬸好多時都會撈亂喎。

原帖由 emilyfung 於 10-8-11 12:43 發表
你哋就好啦,我個女一上校車就喊到豬頭咁,落校車時仲落大雨,成身濕嗮. 仲有呀,連書包都調亂添,唔知幾時才能取回書包

係我自己打去, 因為我有其他野要同老師傾, 所以順便問埋今日上堂時既情況。

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-11 13:57 發表
我想問,你係自己打電話俾班主任,定係班主任主動打黎報告學生情況?

囡囡今日都塞車, 本來話11:35返到 99 屋企樓下, 點知12點先到, 司機話因為落雨喎。

可以掛飾物嗎?我都想, 不過又怕學校唔俾, 今朝囡囡摟計, 最後要拎張大貼紙貼係校服上, 我都怕老師唔鍾意, 不過我唔俾佢貼, 佢唔返學咪仲大件事?

原帖由 emilyfung 於 10-8-11 16:07 發表
其實我所有東西都貼上label, label 上仲有阿囡個樣.可能要在書包加些小飾物,等阿囡容易點找回到自已的書包

我個囡係 N1A2, 佢又係話唱 FALLING DOWN 喎!

原帖由 babycreamy 於 10-8-12 09:27 發表
PuiYimama, mokstick, rosebud

我地都係n1c am架. 我囡囡返學都冇乜野喎, 佢話好開心. 不過我尋日問佢唱咩歌, 佢話唱london bridge is falling down喎, 咁我問佢有冇唱baba black sheep, 佢話冇....真攪笑, 唔知邊 ...

等我問吓囡囡識唔識一個叫何沛鈞先, 我個囡叫曈曈呀!

原帖由 vp071229 於 10-8-12 15:24 發表
Hi Carman,

我個女都係讀N1A2班, 叫何沛鈞呀, 好高興認識你 ^_^

又有同班同學呀!真係好, 有機會一齊玩呀!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-8-12 15:36 發表
Hi , 我囡囡都係N1A2班,叫蕎蕎, nice to meet you!:loveliness:

果張唔係卡, 係一張 A4 紙黎架!

原帖由 MALTESE2000 於 10-8-14 09:55 發表
通告內話有張學藉卡......點解我無O既!請問你地有無張卡?

其中一張通告有寫, 是 Tue & Thu.

原帖由 rainbowbbc 於 10-8-16 13:26 發表
通告沒有寫體育堂是星期幾上?  請問你地有冇寫?
‹ 上一主題|下一主題