用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Very sad in St. Cat interview
go

Very sad in St. Cat interview [複製鏈接]

唔好SAD,唔好ANGRY,唔好BLAME啦! 我都係尋日IN完,囡有講少少野,但并唔係回答老師問題LOR! 佢地咁細個, 得2歲, 我話佢地好醒就真, FEEL到有D唔妥, 唔答好正常, 返到屋企同老公講完,我老公話冇糖食又冇著數, 又唔知你乜水, 做咩要講個名你知呀.. HAHA.. 又係喎! 其實老師一開口就問問題, 都唔係引導佢既, 我好懷疑就算係大仔都未必SHOW你啦!

去完ST.CAT, 我印象麻麻地咋, 我諗亞囡都唔太喜歡, 佢本身好多野講, 返到屋企婆婆問佢你去邊呀, 佢話:"冇呀", 婆婆話:"老師問你咩呀?" 佢話:"點知呀!"

原帖由 manstap 於 09-11-11 15:59 發表
I hve a different opinion amongst u all

if u on the 1st hand dont think St Cat is a good school why bother to fight for the application form and attend the interview. But now "perhaps" yr kids did no ...

我係呢個POST入面睇唔到有家長"ON THE 1ST HAND DONT THINK ST CAT IS GOOD SCHOOL", 亦冇人COMMENT ST CAT IS NOT A GOOD SCHOOL. 只有大家在分享INTERVIEW完之後的感受同心情。部份老師INTERVIEW時黑面,冇笑容, 呢個係家長既第一身感受而講出嚟同大家分享, 只針對老師本身。IN我女的老師都冇黑面有笑容。我認為INTERVIEW係雙向的, IN我時, 我亦會觀察這所學校是否就是我所喜歡的。
當然, 我所喜歡的亦未必收我女, 所以都好講運。
對於小朋友是否喜歡該校, 雖然佢地太細未識表達, 但作為佢地既照顧者, 一定有所感受。"吃不到的葡萄是酸的"  宜家都未有結果, 何出此言

‹ 上一主題|下一主題