用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 有interview信味呢?
go

學之園 有interview信味呢? [複製鏈接]

我個細 b 都收到呢封信, 話暫時唔會安排 interview , 或者到九月中再問下你有冇興趣申請 K1, 好失望, 當我個仔係賣剩蔗咁, 人地唔讀先俾你讀咁.....
:lol: :oops: :roll: ;-) :wave:

原帖由 mui888 於 10-3-11 10:00 發表
係唔係因為未足歲呀? 幼兒班8月開學要足兩歲, 但k1開學足2兩8個月就得.  呢d係教署規定. 你可以試吓k1.  好多細b都收架.

我都明教育局既規定, 所以佢而家當所有細 b 都係插班, 唔會收少一兩個月學費黎等你, 即係大 b 可以選好既學校, 細 b 一出世已註定永遠要等人唔要先有囉....

都冇辦法....只有嘆句生不逢時囉....
:lol: :oops: :roll: ;-) :wave:

原帖由 wendycyp 於 10-3-11 16:25 發表
我諗佢哋唔係唔俾細b面試, 只係同大b分開, 或者佢哋覺得咁樣對細b會公平d掛... 不過我都同意佢哋冇同家長講清楚, 佢哋都有問題嘅...

我朋友個仔都係要面試架, 夠2歲先俾插班!

...

不過佢地封信既意思唔係留番 d quota 俾細 b, 而係收哂人到時有 vacany 先叫我地去面試, 即係冇機會 in 已經被當係後備....

遊戲規則係咁都冇辦法, 不過之前唔應該俾 false hope 人地囉...
‹ 上一主題|下一主題