用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬幼稚園 已CHECK到浸會大學幼稚園
go

已CHECK到浸會大學幼稚園 [複製鏈接]

pm 呀,又要寫信

真係多謝晒,唔駛日日走去個website度check 啦

原帖由 firepig 於 09-12-3 20:47 發表
是舊生比條LINK 我......可以TRY TRY....

http://www.sce.hkbu.edu.hk/hkbuk/kg_app/result/index.php

有時間,可以去呢度睇吓D媽咪留言

http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=432

至於點choose,真係個人意願,你要考慮愉快學習適合,定還是打好基礎好,
浸幼就係我個first choice,所以真係好開心,
七百幾人係算少人申請,但只收125人,所以其實都唔易入

浸幼

大細B對佢地冇影響,因為會因應小朋友的程度安排,全級只係得125人,上午50,下午50,全日25,即係同一時段只係75人,一定有足夠的照顧,校舍又大,空氣又好,除咗課程淺,真係諗唔倒唔讀的原因

Ryan 媽,我見你德信都有offer,我都係,不過我地會放棄德信啦,因為BUK係我地first choice,同你諗法有D似,鍾意BUK的教學理念,同埋有小學連接,雖然不是實收,但起碼有優先

原帖由 firepig 於 09-12-5 08:22 發表

HEADING 未改,但都可以CHECK 到......是不是你入出世紙時入錯呀.....單入頭4個數字,不用入英文字

WKF $35,000
Creative $67,650

德信男生比例超高,我的是囡囡,唔係咁好,所以我地傾向揀浸幼.
至於小學問題,我估你可以分別直接問浸幼同WKF過去三年的情況
我的是12月BB,亦係發展得比較慢的,但係我地唔會太擔心,冇俾一家人好大壓力,唔得咪讀多一年,反正小學不會只報一間,讀邊間幼稚園都會在同一戰場再作戰,上咗幼稚園後再計劃吧.

WKF 2008/2009 小一收152人
若果50%留俾浸幼生,即是大約76人
2010/2011浸幼收125人,即是大約60%
‹ 上一主題|下一主題