用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008-2009 SH NCC PM 同學
樓主: May_Wai
go

2008-2009 SH NCC PM 同學 [複製鏈接]

hi 咁多位媽咪,

我個女yannes都係ncc pm佢係海豚組, 因為我個女暑假開始無瞓晏覺, 同埋佢慣咗夜瞓所以夜晚我都有時間同佢做功課!!!

不過d功課好亂好似phonics我都唔知係佢上堂前做定係上完堂嗰晚先做?!

剪報有時sunday夜晚先醒起不過我屋企無買開報紙, 有時俾d生活照佢帶返去咋!

我擒日唔記得幫個女執beeno呀俾老師寫手冊

我樓下無免費報紙呀

聖經功課星期一上完星期二就要交, 等我放工返到去原來要剪圖片屋企又無printer喎, 好彩老公未放工可以幫我上網搵咋!

我聽晚嚟唔到投票呀, 精神上支持你地

1.個學習包我擒晚都開過嚟睇佢後面寫住話等小朋友完成咗個課程家長幫佢做等佢重溫下課程內容~~~

2.有粒星我諗代表佢做得好

3.我都未收到老師電話

4.聖經功課我見好似第二日收咗啦, 第一份整電腦第二日個女仲返嚟同我講無油顏色, 返嚟油番第二日都收咗啦~~~

擒日我又俾老師寫手冊唔記得還圖書啦, 唉邊記得咁多嘢呀!!!

我個女23號咪有排等?

多得isis個媽咪提點我先知自己打錯, 我個女係八爪魚組架, hohohohoho

想知小朋友唱乜可以睇下親子蜜語會有國語歌詞, 中英文就可以睇番本歌集~~~

我仲未去攞冬季校服呀, 呢兩日都係俾個女著件長袖衫係入面打底咋~~~
其實我想投訴學校套夏季運動服d紅色甩得好犀利, 攪到件衫變哂粉色

吓)))))))))乜套校服有得換架?!
第一次洗件衫領已經甩色啦所以每次都係手洗架!

我諗住今個sat去攞冬季校服呀, 我都想話校服公司去度身但又唔送埋貨去學校, 攪到我地分兩頭攞真係好煩!!!

開學前返學校做校服都煩啦, 又唔係度身自己拎住件校服度嚟度去, d職員就坐係度等你埋去報數, 至慘又人多喎拎起件m轉頭又唔見咗件s......

我地嗰棵轉咗盆之後謝哂添啦, 好在之前我剪咗幾塊浸緊睇下佢會唔會出根啦~~~

我個女又係著紅衫, 牛仔裙加白襪黑鞋喎!

你地咁多人都有去聖誔聯歡會呀, 我無join到呀~~~

我今日下晝去觀課呀, 你地去咗未呀?
想問下sat家長日係咪唔駛帶小朋友架?

may_wai,
唔該哂~~聽日真係要咩個大袋至得啦

擒日觀完課同你地一樣個課室真係好凍, 我之前仲驚個女著咁多衫返學會熱添!!!

小朋友d課程真係好緊湊呀, 呢頭食完茶點轉頭就要上主題課

hahahahaha 我擒日又係夜晚十二點開始睇隻碟, 個女成人俾人遮住, 又唔明點解佢地唱嗰首醒目女, 班小朋友未上哂台d音樂就開始播, 之後我個女佢地仲要落地下坐鬼睇到佢地咩
d音真係收得好差, 我完全聽唔到老師講乜~~~

may_wai,
我個女係沚茵呀~~~

上個week我個女感冒幫佢請咗兩日假, 星期三返咗一日跟住蔡老師打俾話學校呢排多人病, 所以我就再俾個女抖多兩日今個week先返學!!!
‹ 上一主題|下一主題