用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

中一派位 [複製鏈接]

Hi Rattie,

真係好消息呀 ! 我想問下每班唔得果五,六個, 究竟係咩成績升唔到過隔離 ? thanks a lot !

原帖由 Rattie 於 10-7-6 11:12 發表
我八咗啲料返嚟,不過未齊嘅,聽住啲先喇。
5個 DGS3個 BPS3個 Ying Wa3個 Marymount2個 St Paul's Convent1個 HKUGA
每班派唔返隔離嘅大概得五、六個,大家放心喇。Rattie ...

明白哂 ! Thanks a lot ! 我都八到今年大約 75-80% 入番隔離中學.

原帖由 Rattie 於 10-7-6 18:31 發表
今次考試比早兩次難,有唔少同學有一至兩科肥佬,咁三次計埋都唔掂就危喇。
其實 e + 都係數到十幾個入唔到,未到廿個。

Hi candy_kent,

Around 110-118 派番隔離中學, 都算幾多嫁喇, 計一計都係全級20個到唔得, 因為全級top ten 一定唔會讀番隔離.

原帖由 candy_kent 於 10-7-7 13:52 發表

75-80% 即係大約幾多學生呀 ?

Hi candy_kent,

唔駛客氣, 努力加油!!

原帖由 candy_kent 於 10-7-7 16:28 發表

台長,
THANKS !

咁都真係幾理想BOR. 真開心 !!

Hi Rattie,

你解釋得好詳細呀 ! 我想問下第一round 自行果57個位我知道無我地份, 第2 round 得番99個位收我地小六, 如果照計咪99除4=每班約25人可以升到, 咁尾果埋10-12人咪升唔到囉, 除非每班 top ten 果d走左唔讀先至夠位升哂, 同埋又話每年都係10個8個升唔到, 真係唔明點計 ?

點解得99個位咁少既 ? 乜唔係180人-57人(第一round)=123人 - 10個 repeat 位 = 113人 ?
sorry 呀我好蠢講極我都唔明.:

原帖由 Rattie 於 10-7-16 12:17 發表
第一階段 : 自行收生計兩次考試 (五下、六上)揀兩間,不限區域,港九新界都可以。要注意嘅係除非你囡冇信心升過隔離中學,否則唔應該揀d差過隔離中學嘅學校,因為如果自行收咗,你囡就冇得升去隔離或更好嘅中學。自行兩間分第 ...

Hi Rattie,

明白哂喇唔該哂 ! 我聽人講我地d小六生仲有人唔去考分班試, 話唔記得同埋去左旅行, 有d人就唸住都升到隔離, 派E班都無所謂.

原帖由 Rattie 於 10-7-16 16:07 發表
理論上我咃小學係分得99個位,不過如果d師姐生性,分班試考得好,我咃嘅band3學生可能大約得十零個%,即少於廿人。咁隔離咪做吓善事,收多d囉。

分班試,我咃小學冇操過,完全係靠d大小姐嘅日常修練。errrrrr .... 佢咃仲hea咗鬼c ...
‹ 上一主題|下一主題