用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開始為囡囡申請2011/2012幼稚園
go

開始為囡囡申請2011/2012幼稚園 [複製鏈接]

開始為囡囡申請2011/2012幼稚園,
為左佢既前途, 仲緊張過自己考會考,
驚考唔到心儀學校,
個囡又怕羞, 佢要同你玩熟先同你講野,
試過上年考劍明, 人地問佢, 佢唔理人,
煩....
希望佢今次主動d, 咪搞破壞,
今個星期六去翠茵面試, 保佢大,
咪十問九不知咁!
各位媽咪! 你地有無好似我咁既煩惱呀?
你個小朋友幾大? 分享下意見啦!
   0    0    0    0
健康活潑的BB來臨了 ;-)

我覺得幼稚園好緊要, 雖然話三年姐, 但係基礎黎, 呢三年培養得好, 基礎打得好, 到讀小學個陣都無咁吃力, 好似我大哥個囡咁, 同家姐個仔比較, 一個係普通中英文幼稚園, 一個就係三文兩語, 都差好遠, 我知小朋友都有聰明同唔聰明, 但搵間好既比佢讀, 學習環境都有影響.

我個囡佢常識就好好, 其他就一般, 好多野講, 今日去翠茵面試, 佢就好反常, 人地阿姐叫佢入去間房到玩下小手工, 佢話我唔想入去玩, 問佢點解, 佢話我唔想去, 後尾另一個英文老師攞個手抽袋出黎引佢, 佢被我抱起, 後尾見到有貼紙佢先肯入, 到中文面試, 佢唔肯入另一間房, 大喊, 話唔想入去, 後尾我抱住佢坐低, 同個老師講, 平時佢唔會咁, 唔知點解今日咁, 後尾老師引佢玩, 佢又收聲, 仲同老師玩到格格笑, 老師問佢問題, 佢答得好快, 中文合格左

跟住到考英文, 佢又話唔想入去, 都唔明佢, 後尾佢又肯, 老師同佢講英文, 佢聽得明, 又答到, 成功入學, 但我仲想見多幾間.
‹ 上一主題|下一主題