用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學(愛蝶灣) 2012-2013 P.4大家齊齊傾.
樓主: raikkonen
go

2012-2013 P.4大家齊齊傾.   [複製鏈接]

大家好! 我好耐無上來啦, 公司好多野做! 但一上來竟然見到我個心聲係到! 就係呢條重組句子啦, 咩生活習慣的改變....雄雞鬧鐘.....我地兩婆連埋個仔攪左某個星期日成朝都唔掂, 夜晚又拿出來唸....直到而家都唔知對定錯, 仲未派番來!
我就唸,只係9月學期初就有d咁"堅"......遲d唔知點? 唔通我自己以前讀d雞校程度連而家d小四生都不如!!!!! 自己都唔識做, 點要求個仔做到!

我星期日切係改正來架, 因為之前己經錯左(之前都係我教阿仔做), 哈哈, 所以都唔知點改, 左度右度都唔似.....

回復 winga_li 的帖子

winga_li,

三四年級應該不用一字不漏咁背默課問, 應是有main points同埋通順便可, 我仔之前答題意思相同而有甩漏, 但都過到關. 今年我女一年級,我見d課問其實好短, 少緊個字句子已經唔通順了, 所以應該要完全背出來
你的題目答案是 : 姐姐和妹妹和家人一起吃月餅和看月亮 (是否沒有字可以少答?)   

回復 aliceykm1 的帖子

曾經有人話四年級會比三年級輕鬆d, 因為不用考TSA, 但我完全感受唔到, 功課份數好像差不多, 但做起來用的時間卻多了很多, 多左作野和隨筆......中文補充阿仔又成日諗唔到,配字又要查字典 好多都要等我番來教....時間相對用多了很多, 少左時間hea同玩車

阿仔中文唔合格呀! 竟然有人取得89分, 實在太勁啦!

請問各位之前有冇影低評估一考試卷呀, 我仔之前又話會派番來, 但最終無派, 今次又考番, 所以想睇番.....

回復 raikkonen 的帖子

多謝你呀! 我屋企只有數學卷, 其他科問題卷都想keep番份底, 因為我仲有個細女, 我仔之前成日話改完正會派番來, 我先咁大意無影低.派卷時屋企個printer無墨, 無得影而第二天又交左了, 好可惜!  如果你有麻煩你send比我呀! 謝謝你!

回復 raikkonen 的帖子

唔緊要啦, 唔該你先

HELLO! 有冇人知英文書Chapter 5 & 6, 今次評估要不要考呀?

回復 SuggieC 的帖子

唔該哂你呀! 我係成日唔知最後2課考定唔考, 因為佢地狂教緊!
我仔的自理實在差勁, 衰仔連常識考第四冊, 佢夠膽死係手冊寫第二冊全本1-7課, 第二冊只有6課書,又未教完, 我就狂丙佢....總知勞氣......

我仔只派了中文一科, 欠幾分先合格, 連繼2次都肥佬, 對中文無哂信心, 佢自己都好比心機溫習, 背到d問答題一字不漏, 但都只係攞得幾分....幫唔到手.....我都好失望, 真的咁難???
‹ 上一主題|下一主題