用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9月會否到英國開學
go

[英國] 9月會否到英國開學 [複製鏈接]

一家三口 發表於 21-3-28 21:48
妳要多謝埋英國政府,去英國都要隔離

Yvonnehoney 發表於 21-3-28 18:08
我真心想請教各位,會如期九月返去開學嗎?
如果小朋友得13、14歲,會讓他自己飛去嗎?因為疫情之下,家長 ...
比我會飛,得到offer相信唔易,唔會放棄. 家長唔飛只好做晒所有安全,銀行可以香港開,電話卡也可以而家訂定giffgaff,寄黎香港都要時間,到步開手機,學校安排機場接學生,有13歲無問題既.如果搵到同校香港同學,帶住一齊飛就仲好,床舖香港買定晒,再唔係網上訂寄去學校,校服好多都係網訂,去到唔岩著matron會幫佢地,其實唔困難亦無咩特別要準備.帶唔夠野可以網上訂送去學校.

SmileSmileSmile 發表於 21-3-30 09:00
裝左,然後添加你小朋友個電話號碼,之後小朋友部手機確認,類似係咁,好簡單,小朋友係英,佢由學校行去附 ...
我用google map的分享,有朋友用iphone咩都唔駛安裝已經見到,不過我小孩唔係用iphone,所以連繫google map也可以

SmileSmileSmile 發表於 21-3-30 10:03
了解下先,小朋友用iPhone,但我唔係,唔知得唔得,如果得應該更準確,謝謝
...
咁唔得喇,要用google map分享

TTEE1819 發表於 21-3-30 09:40
我都係用Google map的share location
幾好玩佢會睇下我去左邊.反而我好小睇佢,因為永遠都係學校內,

luckyangel 發表於 21-4-18 14:45
如果同行找地方quarantine, hotel好D還是Airbnb好D,有諗過訂Premier Inn

我會選擇有煮食的apartment

luckyangel 發表於 21-4-18 20:09
如果hotel要叫delivery,係無咁好!apartments可出外買返去煮?

可以䋄上訂超市送貨,我仔成日都訂ASDA送學校炒飯牛扒
‹ 上一主題|下一主題