用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國中學9月有冇機會復課
樓主: Erni
go

[英國] 英國中學9月有冇機會復課   [複製鏈接]

phoebeso 發表於 20-6-7 00:54
謝謝你嘅回覆呀床單狂燙意思係唔止一個名嗎?

無錯,燙貼好平,所以我想學校員工方便見到,我在床單底部燙很多個,一望便見到屬於邊個學生。

PacoMum 發表於 20-6-7 08:44
請問如果用洗衣袋袋住啲襪去洗,在洗衣袋縫上名得唔得架?

我哋學校都係用洗衣袋洗,我又每隻襪都有兩個燙貼但好多襪自己走咗囉!

Isaacmommy 發表於 20-6-7 11:08
剛想買熨貼,但網上商店話唔可以入乾衣機。可否pm 我邊間啲熨貼入到乾衣機?
...

個個都咁講架,所以貼幾個安全。到而家我見所有燙貼仲完封不動冇甩過。我喺淘寶訂平啲

SinCnai 發表於 20-6-7 11:57
回覆 cfs 的帖子

請問可否share你淘寶條link?

我選布,白底黑字冇公仔燙貼

緮置这行话€9bti1tbPuLz€打楷(emoji)(emoji)宝(emoji)或點击炼接https://m.tb.cn/h.VnsJVR6?sm=d3a124 至瀏lan嘂..【包邮姓名布贴可缝可烫定制幼儿园宝宝防水姓名贴熨烫名字条非刺绣】

Isaacmommy 發表於 20-6-7 11:57
名字印章可在哪裏買?
是否任何一隻油性金銀 marker 如pental 都可以?

印章深色衣服用唔到。

我印章,燙貼,縫貼,貼紙,防水筆,全部都有哂第一年比較緊張。

衣服襪床單用燙貼,縫貼,印章
波鞋皮鞋拖鞋用防水筆
文具用品用貼紙

sumyee 發表於 20-6-7 11:19
洗衣袋要幾大?床單2套夠?

每間學校唔同要求,我哋學校冇要求洗衣袋,不過我喺12蚊店買咗個足夠裝襪和內衣褲的洗衣袋釘埋名。但去到學校佢哋又自動提供洗衣袋比學生。床單被袋枕頭袋兩套全部釘名不過又消失咗半,唯有Amazon訂送去學校,唔貴架。

Isaacmommy 發表於 20-6-7 21:22
請問內衣褲同襪是否每天洗,如果係,咪要多個洗衣袋?如果唔係,咪要擺幾日唔係好衛生?
...

每間學校唔同嘅,我哋學校隨時可以拎去收集點洗,不過通常學生都儲兩日先拎去。有朋友的學校每星期洗一次校服,另一次校服之外的衣物。相信好少學校每日洗,始終幾百個寄宿生。

egg.plant 發表於 20-6-8 11:20
我想請教,學校仲未有send checklist 叫我地點預備開學,就算連選科都未做。
一般來講,枕頭,枕袋,被,床 ...

我哋學校都沒有正式checklist,只有一份開學日程序,內容提到叫大家唔好帶太多嘢,只需要床單、枕袋、被袋、smart jacket 完!超簡單如果搵到同校家長可以問下佢,又或者agent會聯絡到其他學生或向學校查詢。我認識嘅朋友學校都唔需要帶枕頭同被,所以通常都唔需要自己帶,去到真係需要先網上訂購。
‹ 上一主題|下一主題