用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好煩,係天水圍讀書定係出深水埗好?
go

好煩,係天水圍讀書定係出深水埗好? [複製鏈接]

我個心想個仔讀深水埗,嘉靈, 但係我地而家住緊天水圍,因為仔仔個daddy 係嘉靈畢業所以應該可以入到.但係我地住得遠,搭西跃都要30-35mins , 怕佢地辛苦,真係好煩
   0    0    0    0

多謝大家意見,我自己都好想佢出去讀,但係我老公怕佢辛苦,話先己大人搭車都辛苦,其實嫲嫲 佢地係深水埗住,不過我地未問佢地意見,睇下佢地想唔想湊佢地放學.
我唔想佢地係出面住,始終都係1家人想1齊住.

講真我自己都唔熟天水圍d 小學,只係知道比較好係天天,因為個個都係咁講.

係啊, 住得近 ga 話就成日都可能會遲,住得遠怕打風落下,頭雲身興.唉,真係煩

多謝大家d 意見,我而家決定先睇下學校有無open day (李宗德,嘉靈和天天)激活我唔會考慮,因為我覺得太貴啦,其實我住係嘉湖,好担白講我自己都唔係太清楚其它屋苑情況,如果真係入唔天天我會係大抽獎時擺返嘉靈係第一志願(可以咁排嗎)?如果真係再唔得咁我先會去李宗德...

同埋我自已係天主教教友,老公都係所以我地想佢地都係入返d 有宗教 ga 學校,我怕李宗德唔係全統學校升中個方面我會有d 擔心.

咁即係話我第1次要填嘉靈,唔得先再係大抽獎時再決定係點?

咁即係話,如果我心目中係第1志願係嘉靈,咁我要填佢,如果真係唔收大抽獎時再報天天? 咁樣係咪最好,我都係教友,我小朋友都係(已經領洗) .其實入天天幾會都有,所以都好煩.

其實我都想知道嘉靈而家都係大班,嚟緊呢2年會唔會轉小班,都埋有無d open day ?
‹ 上一主題|下一主題