用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 軒尼詩小學 - 請指教
樓主: Maisy
go

軒尼詩小學 - 請指教 [複製鏈接]

Re: 軒尼詩小學 - 請指教

cczzko,

你今天interview,希望你成功,不用在煩了,我看見之前有 interview其他學校,請問那幾間,可否透露一下?其實我都有兩個朋友都在6:00pm在今天晚上 interview,希望大家一同成功!!     

ypy_clara

jmak006,

我忘記問你拿書單,(英文有沒有變 long man express),因為我覺得wellcome太淺,我已看過了,如果方便的話請你pm給我,謝謝!

email address : [email protected]      

jmak006,

我已收到了,萬分感激!   我看到書單同我以前讀之中文及數學一模一樣出版社,我最記得唔知第二課 --
我的家---
課文是:我的家有爸爸和媽媽,也有哥哥和姊姊,我的家一共有五個人。   
現在應該不是這樣的課文了嗎 ?

另學校給我張通知書話太約$1100. 但我見書單只是差不多$800元,唔知計不計簿費呢?你是跟學校買定自己買?  

jmak006,

我今天我終於有時間上網了,因為下午時常出去了。
我有三個朋友都考到!     

她們說:是不是每個小朋友去interview都收?

你派咗書咪?幾時放暑假?  

ypy_clara      

jmak006,

唔知係唔係下午班關係?所以有餘位,如果轉全日,我相信大把人揀啦!因為有很多人不喜歡讀下午班,但我個朋友個女都讀,因為小朋友很喜歡間學校及老師。不過大家擔心很多人都收,會不會質素無咁好?

ypy_clara

jmak006,

你好勁呀!咁早起身上 bk,我今天又收到另一個朋友決定讀軒下,因為中學校網好。同埋同上午班比較過,覺得下午校校長比較有愛心。所以她話無揀錯學校。

ypy_clara     

cow ,

請問資料在那處找到的?可否pm?謝謝!

ypy_clara

jmak006,

我要七月三日下午要再到軒官註冊才買書,所以要等到下星期一。

其實我有已用過之英文書,我個人認為比我附近之學校英文淺咗d,因為我個仔已在k3都好似學過咁!我有自已擔心之處,希望你明白,因為到小學已經煩,仲要諗埋中學更加煩,小學程度淺,又怕中學跟唔掂,小學深得濟又怕跟唔上,你話做人媽咪幾煩呢!     

另外軒官老師會不會再給額外之execrise給小朋友做呢?

ypy_clara

holokmom,

請算我多事,我估計你是想問 -- 因為下午班不是很多人想讀的,因為很多在職媽咪很難處理時間而容易有學位,我相信聯系官中都一定學位分配,所以都不難入QC & Belious.只要小朋友入到精英班。如果有所錯誤,請糾正,謝謝!

ypy_clara

jmak006 ,

我十分不好意思,我在上星期四收到電話,我個仔考進咗愛蝶灣基灣,因為我預咗唔得,諗住一心一意入軒官,但他考到,因為要考筆試及口試包括中英數,而當天都有成百人到考,而學校又在屋企附近,所以決定讀這所學校,我很多謝你對我從不認識軒官到非常熟悉,而又比咗好多信心及支持給我,但我辜負你的心得,所以現在向你再說聲“多謝”      ,希望我們再保持在BK討論小朋友學習上的問題,謝謝!     

ypy_clara

jmak006,

好多謝你對我和我個仔的支持!!!      

ypy_clara
‹ 上一主題|下一主題