用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 元朗區學校
go

元朗區學校 [複製鏈接]

你地覺得校友會怎樣? 商會有沒有評價?

係有2所, 1間係74網, 1間新校係73網叫南元小. 但我係呢度聽D媽咪說老師對學生唔係咁好..同埋我有個朋友嘅小朋友都係呢度讀, 話D老師會無啦啦請成個月假..呢D都係聽番黎, 聽完便算..

原帖由 christy-mama 於 08-9-9 11:59 發表

謝謝你回覆, 想了解多些, 元朗官立是否有兩所呢, 有何評價, 兩所會太多功課? 太谷學生嗎?

真係好遠, 佢隔離另一間新校係佛教陳榮根紀念學校

原帖由 laiheiyau 於 08-9-9 13:43 發表

南元小...地點好鬼遠...昨天去過new校舍看過...大會堂行過去15 分鈡到...一定乘school bus..
校舍好大...最新型校舍...

問過呢度話商會無以前咁好, 上佢地個網又睇唔到佢地派位係點..我地幼稚園又無得參觀佢校舍...咩都唔知..

原帖由 沙沙 於 08-9-16 23:55 發表

ic, 如果想搵活動教學方式既..徐澤林算係幾好

唔該我又想問元朗商會好唔好的? 元朗廣場對面果間..

徐澤林係活動教學, 商會就傳統教學, 校友會就唔知..

原帖由 沙沙 於 08-9-17 21:11 發表

真光我未去過..不過我都無打算過呢間..
暫時我都係校友, 徐澤林, 商會之前都有諗過..但我都係聽到D媽咪話現在無咁好..
校友會同徐澤林..係咪都屬活動教學..商會就傳統教學呢? ...

Sherryko9,

借問聲校友會多唔多功課?每科有幾多樣到? 可唔可以係學校做完功課先返屋企? 我係working mama, 驚攪佢唔掂..
‹ 上一主題|下一主題