用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節報喜位
樓主: video_ming
go

校際音樂節報喜位   [複製鏈接]

video_ming 發表於 13-2-26 22:06
囡囡今天五級鋼琴第二名
恭喜,那一區?

video_ming  w118 Chinese YMCA New Territories Centre  發表於 13-2-28 00:28

henryho4h 發表於 13-2-27 08:52
亞囡昨天U108有91分攞SECOND, 但阿仔N212得75分, 不只為何低分得咁緊要, 30人有7人冇到, 只有一個拉得冇太 ...
N212,聽我女拉到我頭痛!7人no show,可能好多人報了名才知難搞。
恭喜你女女!

marcuscyrus  開頭阿sir睇了211話,咁易?拉g3啦,睇埋就話,都係拉返g2啦,hehe  發表於 13-2-27 09:18

引用:N211+第一名,感恩中! +

原帖由 Mayle 於 13-02-27 發表
N211 第一名,感恩中!
恭喜!

引用:今日囡囡完成+Grade+3+Violin,冠90,亞+86

原帖由 cowmoon 於 13-03-08 發表
今日囡囡完成 Grade 3 Violin,冠90,亞 86, 季 83,囡得分 82,美其名是第四。
我覺得我那一組的表現非常 ...
多謝分享!

cowmoon  大家加油呀!  發表於 13-3-9 21:11

引用:今日感受到「在哪裏跌倒,+就在哪裏站起來

原帖由 ivantissue 於 13-03-09 發表
今日感受到「在哪裏跌倒, 就在哪裏站起來」的滋味。得獎的一刻,仔仔竟然流下男兒淚。 ...
男兒有淚不輕彈!失而復得更珍貴,恭喜!

Kim08 發表於 13-3-13 22:45
請問個人可以點報名或是否要教師代報?謝

必須是學校音樂及朗誦協會會員才可報名,一般學校,琴老師或一些學琴的機構都是會員

若就讀的學校可代報,最好由學校報名,因一旦撞期考試想改期,學校申請改期方便啲,最好請教學校的音樂老師

cowmoon 發表於 13-3-14 13:13
回復 Candy925 的帖子

囡囡 EQ 高,叻叻!媽媽處理得好好,更加叻!

小女都是三級,評判是Mrs Martine Cardinal,好可惜當日我不在場,但看分紙,都說中小女平日的毛病,她84分,季軍85分

今屆快結束了,希望大家都有所得着,孩子們再接再勵,學習,比賽,考試.... 一關一關考驗還有很多,重新裝備上路!

原以為賽前緊密練習,老師讓她本周休息一下,但老師話唔好,要趁記憶猶新,再檢討吓!

加油呀!

Candy925  大家都加油啦!
我哋嗰場84已經第2, 第3有82分!  發表於 13-3-14 14:31
‹ 上一主題|下一主題