用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇小朋友今年9月入讀中一既媽咪 ?
樓主: Elona
go

有冇小朋友今年9月入讀中一既媽咪 ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

hi,

未諗掂呀,好似明天先收到信先知最後註冊日期,有時間諗清楚!

yuk hei mum

原帖由 longtingchun 於 09-3-24 19:56 發表
咁會唔會讀開英文班的, 會降回讀中文班 ?

妳現在有何决定 ?

醒目開學勳章

hi,

我收信時我諗住last day 30 mar 才註冊,因我想等播道,點知呢間爆冷,唔知係咪中文班易收d,我係第二輪申請,人哋second in傾成八至十分鐘,我仔超緊張見得幾分鐘,我都係諗住博一博,打定輸數,林大輝我都有申請,都有second in,不過就冇即收我個仔!

yuk hei mum

原帖由 bkman 於 09-3-24 20:04 發表
恭喜曬。

咁之前係米注冊咗聖道迦南, 依家要抽返出來去福建注冊?

醒目開學勳章

hi,

thank you!!

yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-3-24 20:34 發表
恭喜晒呀!

我覺得點都好, 有多一個選擇係好既.

醒目開學勳章

hi,

問咗福中啦,不過須要考分班試時申請,都係嗰句啦,成績突出就可以!我應該會揀福中,因班主任都話幾好,除非有更好消息啦!多謝各位關心!

yuk hei mum

原帖由 longtingchun 於 09-3-25 10:09 發表
Good morning,

妳真係要考慮清楚啊 !!  咁妳寶貝仔有沒有意見呢 ?

醒目開學勳章

hi,

林大輝昨晚打俾我再second in見副校長,不過我reject 咗!

yuk hei mum

原帖由 tinetinew 於 09-3-24 21:30 發表
hi,

我收信時我諗住last day 30 mar 才註冊,因我想等播道,點知呢間爆冷,唔知係咪中文班易收d,我係第二輪申請,人哋second in傾成八至十分鐘,我仔超緊張見得幾分鐘,我都係諗住博一博,打定輸數,林大輝我都有申請,都有 ...

醒目開學勳章

Hi,

其實我仲有培基(渺茫d)及播道未有消息!培基d學生好開心(因同過佢哋吹水),播道我上網聽過校長果段錄音介紹,感覺良好!不過福中始終較有口碑,我驚我只追逐係英中而報讀,最終小兒追唔上就慘啦!隔離topic有講,我幾認同!

Yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-3-26 13:13 發表

咁你仲有邊間未有消息, 而如果收, 你會覺得好過福中?

醒目開學勳章

Hi,

pls check pm!

Yuk hei mum

原帖由 aprilngly 於 09-3-26 21:08 發表
yuk hei mum:

你好呀, 見你 post 說你仔仔的班主任也說福中好, 可否講你仔仔讀緊邊間小學呀?

醒目開學勳章

Hi,

before 17 apr!

Yuk hei mum

原帖由 SearchSchool 於 09-3-26 23:57 發表
Yuk Hei Mum, Congratulation.  My son is also waiting for EC.  Do you remember when will they release the result?

醒目開學勳章

hi,

各位daddy and mani,我今天收埋培基rejected信啦!你哋重有冇好消息呀??

yuk hei mum

醒目開學勳章

Hi,

因為沙田近d嘛!

Yuk hei mum

原帖由 veronna 於 09-5-5 14:08 發表
tinetinew, cecwun,

你兩個唔係一個福中一個迦南咩, 做咩仲咁心多多啫

囝囝都決定左喇, 終於歷時幾個月, 由收到收生信到禽日, 最後都決定左過檔匯基東. 原校冇交到留位費. 好似落實左, 但個心又有 ...
‹ 上一主題|下一主題