用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 銘基VS聖芳濟
go

銘基VS聖芳濟   [複製鏈接]

熹熹媽 發表於 14-11-24 20:55
WYK 學習風氣太自由,阿仔可能唔太適合
同意. 最緊要揀間岩自己小朋友既中學, 如要揀間多功課, 又谷既, 聖芳濟會係一個好選擇.

73662710  請唔好誤導!  發表於 14-11-24 22:30

chrischeung 發表於 14-11-24 21:54
回覆 必必 的帖子

吾明一樣野,聖方濟系谷學校,但入八大只得四十六點几%,我並不是想講聖方濟的不好,只 ...
BK已經無理性討論,  俾任何意見只要係唔岩聽就會俾人話,  無意思的.

msj 發表於 14-11-24 22:26
嘢可以亂吃,說話唔可以亂講,聖芳濟老師非常盡責,但是谷就真係談唔上,唔好曲缐中傷,誤導他人! ...
咩叫曲線中傷人? 我真心讚賞聖芳濟, 相比起同區男校多功課已經係一個優點. 我仔女係油天畢業, 每年十幾二十人入華仁, 聖芳濟,  兩間學校各有長短, 各有擁護者, 兩間學校既學生都讀得開心.  家長要留意唔同性格既小朋友適合唔同既學校. 請不要將本人善意既意見當做針對.

takeshita 發表於 14-11-24 23:06
一提親華仁佢就走來搞事,九華簡介會大家興高彩烈地討論因佢搗亂比版主ban 咗,而家連聖芳濟都搞,係咪嬲咗 ...
樓主明明只講銘基, 聖芳濟你咪無啦啦係處sell華仁.............

熹熹媽 發表於 14-11-23 08:22
仔仔Band 1 中,好靜、數學好,校風邊間好D
如仔仔係band 1中, 聖芳濟會較合適, 因銘基係band 1尾. 校風兩間都好, 要留意讀男女校, 女仔人數會較多. 希望善意既意見可以幫到你.

引用:回覆+必必+的帖子 系,所以我強調系討論。

原帖由 chrischeung 於 14-11-25 發表
回覆 必必 的帖子

系,所以我強調系討論。吾系攻擊。
。如有興趣知客觀既原因,請pm再傾。

‹ 上一主題|下一主題