用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 【2010-11年度】K1西瓜組-家長報到處! ...
go

【2010-11年度】K1西瓜組-家長報到處! [複製鏈接]

hihi!!!我個女叫chiara!!西瓜組6號車!!
我個女冇 ,見佢好開心上車同落車!!?一見到校車就拿拿臨錶上車咯!!!佢之前有番N1,playgroup同d興趣班!!!
嘩好大雨呀!!!吾知d小朋友要穿雨樓攪吾攪得掂 呢???

原帖由 catcat88 於 10-9-10 17:13 發表
Hi!我個女叫縉欣,佢都係6號車!

佢都ok無喊,但就每朝都話好眼訓!

我個女Chiara叫貝貝,我係雲叠上車,你呢??
你知吾知佢地幾多人一班架!!今日問佢食左乜,佢話吾識喎??!!!

原帖由 Boxingbb 於 10-9-11 10:49 發表
只講一瓜組應該約有60人, 5個老師, 平均每12人一組掛....因為上次開學日只得K1先, 所以調左其他老師來幫手.

我問囝囝, 佢話食蛋糕同水喎...
FRI 老師教佢地同家長講, 星期三唔駛番學..
你地小朋友有冇提呀? 或者 ...

我個女蛋糕識架喎!!係米蛋卷....???
冇提到喎 我聽日問下佢先!!
thz

今日收到通告,嘩!有甘多假既!!
想問下你既小朋友有冇帶書本學??我冇......

冇呀

我問親佢都話吾識!!剩係同我講識左個女仔叫"胡樂兒"(類似d音)同有講故事和昨日食包包!!

你地d小朋友仲有冇食奶呀???戒左夜片未???

我個係4月出世大女,臨訓仲要用奶瓶飲半支奶!有用片片,去到6:00am再要飲一支,跟住迫佢去vv,訓到7:30起身再食少少粉返学!!其他時間冇用片!!!放學返到屋企食飯(通常很餓了)再玩一陣訓咯!!!通常我叫醒佢(訓1.5hrs-2hrs)!!!

原帖由 FI_ON 於 10-9-17 16:01 發表
我囡係1月出世,介左夜片,早午晚都仲飲奶奶,大約5-6oz...

我想問下妳地個B飲咩奶粉,阿女一直飲開皇牌,但轉4號話太甜,所以而家仲飲咁3號.

hihi~晚上食完奶奶,半夜幾點再去vv呢??我女晚上食完奶奶去完toilet,隔1-2hrs就賴濕片片了!!你點同囡囡介架??
我女食開beanstalk大仔!!我都問過兒科e生,佢話不需要轉奶粉,飲番現時的ok!!佢話其實d no.成份都差不多一樣的只不過多些選擇多d生意~

原帖由 Zoe_chan0815 於 10-9-17 18:09 發表
嘉瑜八月出世,已經介左夜片幾個月啦。訓前會飲一杯奶先訓,如果要返學每晚7點就上床訓,訓到第二朝七點左右,每晚訓前都會同佢傾下學校的事,最遲八點一定會訓到,但中午就唔訓覺囉!嘉瑜係飲明治奶粉架 ...

半晚有冇vv呀??自已去定叫醒,去幾多次??thz

你地好叻叻呀!!!自動自覺介片!!

原帖由 myricmbaby 於 10-9-26 21:59 發表
hello ~ 我想問是否不用再用名牌 ??? 等校車時有家長告訴我們不用再幫小朋友掛名牌?
是老師講的 ? 還是暑假時家長會講的 ??

(我只是擔心我miss左一d學校嘅訊息)
謝謝 !! ...

我都吾知呀!!我問下d家長先:)

原帖由 Boxingbb 於 10-9-27 12:47 發表
由28/9 開始穿運動服后不用掛名牌, 是之前親子日老師講的.

明天着運動服!!!thz
甘逢星期幾着呢???

原帖由 catcat88 於 10-9-28 11:02 發表

係逢星期二、五著運動服,但今個星期四生日會,
都係著運動服。

thz

今日派了兒歌書.想問d書本幾時帶呀?????

我都聽過話吾用冼手液

我今日開始同佢溫英文,老師應該係教到c了!!!

楊老師係米班主任呢??劉老師教英文,是嗎??
嗰日打電話問劉老師(因miss lau寫了通告要帶齊書本返學)點解帶左書,返到屋企冇左!!!miss lau話一,二會收書.四,五會派番書喎!!
甘米一,二,三不用溫書口羅 ????
miss lau都有同我講呀女貝貝 d野!!!一句講晒"吾聽話吾專心"!!我聽完都心up!!
想問你地d小朋友有用左手的嗎???學校開始教寫字未呢??
貝貝常用左手,而家十五十六!!!我自已吾識用左手,点教佢寫字呢??????

原帖由 Zoe_chan0815 於 10-10-14 22:31 發表

我個囡係快樂隊,佢係星期一收書,星期五派書。兒歌書就唔會收,星期一至五就會同佢溫兒歌書入面的中文字。星期六日我會同佢溫英文,普通話。 ...

我個女都係快樂隊呀!!!
你會接放學嗎???平時搭校車的,今日星期五自已接放學!!!想找老師傾下問下野!!!
你囡囡真係叻

今日去接放學!!4,5個老師1齊傾貝貝!!老師很nice,原來miss lam話上個月教佢地,今個月又另外一個!!???
我都未知邊個係班主任????
想問你地平時點同學校溝通架?????

原帖由 Boxingbb 於 10-10-19 12:04 發表

我想問下, 係咪放學時, 西瓜組老師就會企哂在校外, 到時你見到佢地就可以隨時問佢地小朋友問題架喇 ?

hihi.......通常放學尾聲,d小明友走到七七八八d老師做完野,我便捉住d老師問lorr!!可能老師知道坐開校車,我去接放學,佢地主動同我say goodbye lorr......甘我咪勁問lorr
‹ 上一主題|下一主題