用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 今年嘅考試前, 氣氛好似好緊張
樓主: ashellyromii
go

今年嘅考試前, 氣氛好似好緊張 [複製鏈接]

小女二年級, 我暫時又唔係好覺比往年辛苦, 可能仲細la! 而我又無乜點加緊佢溫習, 只係要佢多做練習~希望大家都放鬆d la!由其係小朋友, 希望唔好比緊張嚇親^^
溫習班唔係溫習考試0既野?? 咁未即係浪費時間?! 咁點解又會整個咁0既班出黎呀!! 而我就係覺得佢時間唔好, 所以都無參加!!

我今日收到佢0既數學評估, 都有少少壓力

ashellyromii  少少壓力好喇, 唔好好似我咁就死   發表於 14-11-21 13:13

對呀! 至少佢而家知無野係不勞而獲~

ashellyromii  啱嘅~!  發表於 14-11-21 13:15

我女女都係.....一年級時評估考試都唔會低過8字頭.....但今年....數學得60....嚇得我丫~

回覆 rickybb123456 的帖子

我女女都係小二呀! 我小朋友係二愛~
對我小朋友黎講我又唔覺得佢有太大壓力, 考試唔駛做咁多功課又可以早放學~同樣都可以睇"愛回家", 只係要求佢早一小時, 佢哩幾日都不知幾開心~

只係比佢之前的評估成績嚇親我, 希望佢考試有番之前的表現LA~

如果小朋友去到喊的地步, 就哩一排好比佢放鬆下LA~
聽到都心痛呀

我諗大家小朋友都派咗卷~所有都以成定局~成績好定唔好都要繼續努力^^
明天運動會~一定要放晴~等大人小朋友都好好輕鬆下~^^

ashellyromii    發表於 14-12-11 13:08

回覆 ashellyromii 的帖子

哈哈哈!! 下次繼續女努力呀!!

我地尚欠英文未派~

回覆 ashellyromii 的帖子

唉! 出年到我......
‹ 上一主題|下一主題