用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA vs 九龍塘宣道
go

SFA vs 九龍塘宣道 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+14-12-10+發表SF

原帖由 supericy 於 14-12-10 發表
我都係咁諗,點解連個操場都無架?!所以我對APS好有保留,幼稚園我都鍾意有操場,小學6年生活點可以無架, ...
但人地冇操場,體育好多戰績輝煌喎

引用:Sfa+有駐校教育心理學家,舉辦資優課程超過

原帖由 snow228 於 14-12-10 發表
Sfa 有駐校教育心理學家,舉辦資優課程超過20年(資料from親子王11年9月)。著重學術及學生語文能力,sfa 學 ...
想問問,SFA學術強勁,甘APS唔掂?
我睇過這兩間升中派位,都好近,睇返前些既post,有資料話升中APS好過SFA,
甘點解既?

因我都心儀這兩間

Yanamami  佢無話APS唔掂吖~  發表於 14-12-10 11:58

回覆:SFA vs 九龍塘宣道

我表哥個小朋友學之園,宣道P1,見佢好愉快喎,又正常,唔覺佢有瘋症狀

其實家長在小朋友幼稚園時,應好了
解自己小朋友適合活動教學或傳統教學,如唔了解就比小朋友入錯學校,就算比間DGS你,你都覺瘋
小朋友如鐘意傳統,比間CKY佢,相反又會覺太hea

兩間我都好心儀, 因兩間太似,升中成績都好勁. 唔會因為多左個操場或要學樂器而去揀,係睇佢地既學術為大前題, (我個人意見)
SFA我女等緊WAITING CALL, 是但一間收我女,都開心死
就係兩間太相似,所似年年都比人拿來比較.
‹ 上一主題|下一主題