用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! ...
樓主: LS+MCS
go

瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! [複製鏈接]

我個女被扣分扣得好"YUEN WONG", GE 有一part叫佢地用"there is” and "there are” 造句子, 講出neighbourbhood 有啲 ”mud”, 佢全部都寫得正確, 完全無 grammatical mistakes 可惜無跟題目的1, 2, 3, 4 的圖畫的次序來寫, 所以都當錯, 老師話佢地既 marking scheme 是咁, 就內容完全正確, 次序唔正確都是錯 , 傳統教學真是咁死板, 點解唔可以彈性啲呢, 佢地唔是要知道小朋友懂不懂去運用 "there is" 同 "there are" 嗎?

原帖由 mmak 於 10-6-10 18:19 發表
唉.... 我嗰個都係咁... 錯D careless mistake

夠膽答: N ..... 寫漏個 o ... 連 "No" 都錯.... 死未!!

D Comma 寫得唔靚, 佢無畫清楚粒豆, 全部扣 0.5 分.. 4粒豆, 合共扣咗2分.... 我真係想暈低.....

Maths ...

咁快, 我打電話去改時間的時候, 個位小姐話要1.5小時wor

原帖由 mmak 於 10-6-24 17:34 發表
all,

我今日帶咗阿囡去做體檢.... 超快手....

‹ 上一主題|下一主題