用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇K2,K3轉校建議- 讀緊腐化左既聖三一中心幼稚園, 好 ...
發新帖回覆
go

有冇K2,K3轉校建議- 讀緊腐化左既聖三一中心幼稚園, 好失望 [複製鏈接]

CYY123YY 發表於 23-6-23 15:04
本身仔女讀緊九龍城間聖三一中心幼稚園, 間學校出哂名係happy school, 以學生為本, 之前成日上雜誌, 個imag ...

月頭聖三一中心call waiting 我地, 我地仲放棄左另一間幼稚園,一心讀聖三一中心
聽到有家長分享完我跌哂眼鏡好擔心呀

Emilycc8 發表於 23-6-24 14:14
其實我哋家長已經好不滿,220個家長聯署簽名寫左封信去俾香港聖公會,東九龍教區,西九龍教區,聖三一座堂 ...

請問你地係幾時聯署? 無有關人士聯絡過你地?

Emilycc8 發表於 23-6-24 18:09
我地13/6聯署去信聖公會等等幾個party, 要求佢地20/6或之前回覆我哋家長,但係直至今日,都完全冇人接觸過 ...

睇嚟都晤聆聽家長訴求

cherry271 發表於 23-6-24 23:44
想講校長上任一年已經收聯署信兩封上次係因為親子旅行因為價錢唔合理時間安排失當
最後都冇完全更改安排, ...

你小朋友依家讀K幾?

Emilycc8 發表於 23-6-24 18:09
我地13/6聯署去信聖公會等等幾個party, 要求佢地20/6或之前回覆我哋家長,但係直至今日,都完全冇人接觸過 ...

我後悔了,收到call 真係非常開心,放棄左另一間好學校,以為執到個橙,依家睇嚟執到個吉,我打去之前放棄學位間幼稚園R返位個機會應該係0

chanti 發表於 23-6-26 09:11
但聖三一不是私幼喎,唔通想轉做私幼?

揀得聖三一都因為一直傳承嘅關愛/愛心/體諒 ~ 校長角色非常重要,係學校靈魂嚟!校長晤好佢以下嘅主任老師就算好好都會被同化或變質,淨返落嚟可以謹守崗位嘅老師未必好多

Littleangel222 發表於 23-11-1 23:18
上年走左十幾個都仲未完。。今個學期開始緊先2個月又走多幾個,。
走親都係做左好耐既老師,
似頂唔順校長 ...

上星期pn 家長日,見到有個新主任入嚟課室自我介紹, 我都估應該有主任走左嚟個新
但我女女讀個班兩位老師都好好,睇得出其中一個老師係聖三一應該做左好耐

Littleangel222 發表於 23-11-1 23:18
上年走左十幾個都仲未完。。今個學期開始緊先2個月又走多幾個,。
走親都係做左好耐既老師,
似頂唔順校長 ...

同埋每朝見佢係門口笑容都十分牽強虛偽,無親切感,不過佢記得我女名有做下功課

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊