用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
樓主: irenebaby
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

hi....

我是菠羅組呀..我個女日日哭..真是無氣...等我開新話題..集中d..等大家容易再聯絡..
   0    0    0    0

我個女昨日話做燈籠..好靚呵

原文章由 smiletai 於 07-9-20 18:12 硐表
Dear all

我囡囡菠蘿組...佢無喊啦...
你o地小朋友有沒有話上課情況係點呢?

好慘呀...我昨晚再看多一次通告..原來是買匙, 不是買叉...但我買了一包叉比我個女帶返學...老師實話這個媽媽有無睇通告...真大獲

原文章由 maggie_tsui 於 07-9-25 08:25 硐表
Hi, 各位菠蘿組媽咪你地好, 我小朋友叫卓軒, 係b組架

我想講..我日日都有上網..但唔知是不是以為自己是對..望來望去都無發現問題..你話係唔係低能.

原文章由 Namson 於 07-9-25 09:36 硐表
irene,

妳昨日又唔上網,我係k1 2007個邊同另一個媽咪講買咩size匙更.

我個女帶了燈籠回家..又真係幾靚呵...學校都幾落本..

HI..

近期唔係好忙..只是無什麼野講..又唔知寫什麼話題好, 所以無野打羅...你地有什麼野呀..好喇...講下個女先..近幾個月我都有帶個女去上英文班呀..一星期二次..都幾好...我有少少心得..有d人話請菲律賓工人唔好..但我覺得又幾好..只要請一個英文發音準...小朋友一定學到好多..現在我個女都可以直接同工人講野..真是好開心..所以我覺得如果所有媽媽想小朋友自然學好英文..(我自己唔係好得(英文))哈哈...但普通都可以溝通...請菲律賓工人都幾好....真心
我都估唔到我個女居然可以自己和姐姐講英文...真是好大感觸..
最後我想講..如果各位媽媽好似我咁英文唔係咁好..(但都講到2句), 都唔好怕...只要我地比心機教小朋友..她一定好叻...我地是估唔到她們能力有幾大....

原文章由 TPL 於 07-10-11 09:46 硐表
大家好,

近來大家係唔係好忙啦....無咩留言......

我最近在手冊處寫比老師叫佢打電話比我....讓我了解一下阿囡係學攪咩東東......老師在星期二中午致電回覆.....手巾唔見左...要比錢買另一條...."問老師現有咩教.. ...

hi

我個女都係柏斯學呀..但是剛剛開始..都幾好..你屋期有無琴呀

你地明日去唔去運動會呀..我都想見下你地.大家傾傾小朋友發展..
好想見面呀...
原文章由 bbchan2004 於 08-3-14 15:52 發表
我(細女)搵左個私人鋼琴老師接住學(之前又係柏斯音樂班), 老師有自己樂理note, so far 學左6堂感覺都好好. ar女自動自覺左去練琴.

[ 本文章最後由 irenebaby 於 08-4-29 09:08 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題