用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單)
go

Heep Yunn Kindergarten 2008 K1 (同學仔名單) [複製鏈接]

will you all bring the kids to school on 23/8?

原文章由 HappyKookaburra 於 08-7-29 09:35 發表
Login                     小朋友                生日月份
august07               Emily                 3-2005
regina2001            Kelly                  3-2005
tungtung_mama    Bernice              2-2005
饅頭媽咪(町)           Renee(饅頭)       1-2 ...

Login                     小朋友                生日月份
regina2001            Kelly                  3-2005
tungtung_mama    Bernice              2-2005
饅頭媽咪(町)           Renee(饅頭)       1-2005(出席8/23)
happykookaburra   Callista(喬喬)      8-2005
yannstan               Charlie (卓琳)      1-2005 (會出席8/23的家長會)
elsie1979               Alice                  1-2005 (會出席8/23的家長會)
august07                Emily                 3-2005(下午班)

不如我地加埋小朋友讀上午/下午班...

my girl study pm class, any mami here?

hi pui_pui,

你搵到校車未? 我都係坐A車, 或者我比個CONTACT 你打比校車EE?

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-3 09:27 發表

here....

pui_pui,

pls check pm.

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-4 00:22 發表

我同丁太聯絡過架啦...佢地趕唔切呀,丁太話佢仲要接旺角既學生,冇時間wor...我有野問你...pm o左你

dear all,

星期五開中秋節慶祀會, 大家記住要帶個燈籠及水果返學呀!

Elsie1979,

我坐鑽石山. 我囡囡負責帶一個橙 唔洗煩. 我尋日買咗個hello kitty 飛機燈籠$20 only! 不過d音樂好大聲, 我就用膠紙黏住個咪.

原帖由 Elsie1979 於 08-9-11 13:56 發表
august07,

我囡囡負責帶一個月餅同一個燈籠返學. 我囡囡都係搭A車,我住大圍架,你呢?

呀囡最鍾意老師教佢做既燈籠, 重話好過我買比佢個個!
佢放學都有係校車 , 不過同佢講可以就唔好 , 因好危險.....

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-16 15:00 發表
星期五阿囡話玩得好開心,有月餅食,又有好多生果,又有燈籠玩,真係好開心......

想請問各位媽咪你地d囡囡適應左返學未?阿囡每次返來好似好累咁,唔知係唔係舟車勞動關係,重話係校車訓左zzzzzz ...

all,

你地有無join家教會呀? 我交咗表, 唔知有咩玩呢

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-17 10:35 發表
係呀我個囡都勁鐘意佢係學校做既燈籠,重話要中秋節帶落樓下玩........

我都係盡量叫佢唔好訓,但都幾難

饅頭媽媽,
你囡囡張相好cute, 成個日本妹咁, 讀上午班/下午班?

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-18 17:08 發表

我有join呀~~hehe幫下手做下義工~反正我都冇乜做

Hi, 我囡囡讀下午班, 咁我地要家教會先可以見面lu....

原來生日會早放d架咩...咁放幾點呀???

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-22 12:02 發表
唔知上次適應週有冇見過你地呢~
我囡囡都係咁講 不過唔知佢佢成日上堂都唔太專心咁~haha所以問清楚好d~~
上次好似話生日o個幾個先有禮物架係咪?唔生日o個d係咪冇呢~好多問題~仲有好似生日會早放d架?

...

我囡囡都係話鍾意返呢間學校, 我問佢點解, 佢話" 因為好快放學", 佢以前又係返全日....

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-23 01:12 發表
我識得既媽咪大部份都係返9:00o個日 所以我都撞唔到~我囡囡係返1030架~~

唔知生日會同囡囡著乜衫好呢~haha

佢返左呢間學校同返之前n1爭好遠~返呢間心情好好多~可能o個時返全日時間長d~佢唔太鍾 ...

咁到時可以相認  你囡囡搵到校車未?  我囡話佢地要等埋小學d學生放學先開車返屋企 ...

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-24 12:20 發表

我都join o左遊藝會義工,唔知係咪好似今年咁係門口義賣舊書呢??

家長會好似係25/10, 不過我呀仔個日有2個interview, 所以應該爸爸去...

放學返到屋企既時間日日都唔同 ....最遲個日係5:40pm

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-24 12:53 發表

未呀....個黃太比O左個offer 我地...不過都係接受唔到,算啦..叫姐姐接送先...慢慢再搵..

我地唔洗等遊藝會果日相認架....下個月有家長會..到時都可以見面 ...

唔該晒pui_pui,

但呀囡話要帶禮物wor.....佢話老師話架  咁我就比份禮物佢今日帶返去,所以要帶個大d既袋, 突然間又話要禮物, 又要袋,都唔知去邊到搵, 終於比咗個唔大唔細既mickey環保袋佢今日帶返去用住先!

原帖由 Pui_Pui 於 08-9-25 14:15 發表
岩岩湊完個囡返學,順便問埋余老師日生會既安排:
1) 唔洗著校服同書包
2) 要帶毛巾/杯/食物盒(黃色) 同餐盒(藍色)
3) 帶多個袋裝禮物(係唔係生日都會有禮物)
4) 放學時間係4點 (自己湊小朋友既要留意啦)

** 記住所有 ...

我囡囡都有係學校比蚊咬呀, 好彩係隻腳only, 佢話要貼蚊貼返學, 同埋工人姐姐會張個蚊貼剪開4份同佢由膊頭貼到落隻腳  

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 08-9-29 11:09 發表

你囡囡d蚊係咪係學校咬架??
有日我囡放學返黎 隻眼腫左少少 佢話比蚊咬我打去問吳老師佢話係比蚊咬同學校都有蚊~~咁到夜晚佢隻眼己經腫~第二朝起身腫到打唔開眼~請左病假~~跟住帶佢去睇醫生呀~~ 好彩食左 ...

係未11/10 家教會開會呀? 知唔知幾點?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-30 11:31 發表

我個囡係在學校咬反來,星期五同佢睇醫生,醫生都話小朋友對蚊冇抗體,所以好敏感,唔似大人咁,由細咬大,已經適應左,冇咁大反應,呢兩日返學都貼多左蚊貼,我都冇辦法 ...

係未11/10 家教會開會呀? 知唔知幾點?

原帖由 hi_cheukyi 於 08-9-30 11:31 發表

我個囡係在學校咬反來,星期五同佢睇醫生,醫生都話小朋友對蚊冇抗體,所以好敏感,唔似大人咁,由細咬大,已經適應左,冇咁大反應,呢兩日返學都貼多左蚊貼,我都冇辦法 ...

前日派返通告, 11/10 家教會係下午2:00-4:30;

家長會下午班係25/10, 上午班18/10, 時間未知.... 如有錯誤請更正

原帖由 922yin 於 08-10-1 17:39 發表

cheuk yi mami,

11/10 應該係 家長教師會-會員大會
而18/10 就係 K1A小組家長會

如果我冇記錯, 你囡囡應該係K1A (上午班), 所以18/10 係家長會呀...

cheers,
hoi ching mami ...

哈哈... 呢處熱鬧咗好多!

原帖由 HaHaTong 於 08-10-2 20:43 發表
Chanlaichan,

派過既黃card仔有以下呢d字
A, a, B, b, 日, 月 ,天

Cheers,
HaHaTong
‹ 上一主題|下一主題